КАЈЛ СКОТ ПОТВРДИО ТРАМПОВ СТАВ : Ево шта Београд и Приштина морају да ураде

KAJL SKOT POTVRDIO TRAMPOV STAV : Evo šta Beograd i Priština moraju da urade

18 aprila 2019

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da bi „sveobuhvatno rešenje kosovskog pitanja trebalo da uključi međusobno priznanje“. On je naglasio da to piše i u pismu, koje je predsednik SAD Donald Tramp uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Dalje sve zavisi od vas – poručio je Skot. On je to kazao za televiziju Prva, komentarišući najavljeni sastanak u Berlinu 29. aprila na koji je pozvano državno rukovodstvo Srbije.

Upitan da li možemo da očekujemo žešće pritiske na Srbiju u narednim mesecima i da li je istina da su Sjedinjene Američke Države odustale od nekog kompromisnog rešenja, Skot je odgovorio – ne.

– Mi vidimo sveobuhvatno rešenje ovog pitanja koje bi trebalo da uključi i zajedničko priznanje. To je bilo isto u pismu predsednika (Donalda) Trampa tako da nema ništa novo u tome. Ali, što se tiče novog pritiska – ne. Mi očekujemo da se sve strane vrate za pregovarački sto, a što se tiče dogovora, sve zavisi od vas – zaključio je Skot.

(Tanjug)

KOMENTARI4 komentara

 1. samostalan says:

  Jel ovaj naredjuje, kome, s kojim pravom?

 2. Trn says:

  Kako bi bilo lepo da ambasador Skot predloži svom predsedniku Trampu da SAD i Kalifornija sednu za sto i da potpišu međusobno priznanje. A sutra će tražiti da Srbija i Vojvodina sednu za sto, pa Srbija i Sandžak, pa Srbija i južna Srbija... Popustiš sad, popuštaćeš i sutra, prekosutra... Nikad kraja.

 3. Vladimir says:

  Ovaj je glup ko noc,ne zna nista lukavo da smisli!

 4. Za Srbiju says:

  Ponudu utakni u svoje dupe, Skote!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *