КАКАВ ЈЕ ОВО ПОТЕЗ ПЕНТАГОНА? Велика поморска оперативна група

KAKAV JE OVO POTEZ PENTAGONA? Velika pomorska operativna grupa

5 decembra 2023

Pentagon je objavio da će poslati veliku pomorsku operativnu grupu u Crveno more i moreuz Bab al-Mandab radi zaštite komercijalnih brodova.

Ova odluka je usledila nakon nedavnog povećanja napada koje izvodi Huti iz Jemena, kako je saopštio savetnik za nacionalnu bezbednost, Saliven.Ova akcija je deo šireg plana Sjedinjenih Američkih Država za osiguranje bezbednosti i zaštite međunarodnih pomorskih puteva koji su od ključnog značaja za svetsku trgovinu. Pentagon je naglasio važnost ovog regiona za međunarodnu pomorsku bezbednost i potrebu za zaštitom pomorskih puteva od bilo kakvih pretnji.

Postavljanjem ove operativne grupe, SAD pokazuju svoju posvećenost održavanju mira i stabilnosti u regionu, kao i zaštiti međunarodnih pomorskih interesa od bilo kojih vanrednih situacija ili napada.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  što ih je više tamo lakše će ih pogoditi...huti u jemenu namaju šta da izgube a sa preciznim protivbrofdskim raketama mogu mnogo toga da POGODE...isto kao i ukri što su koristili engleske rakete za gadjanje ruske flote:)..spisak očajnika koje us amerikanci zavili u crno je podugačak i ima ih svuda,fale im samo rakete:)

 2. Beli Orao says:

  Ameri hoće novi rat na arapskom poluostrvu da potlače arape , toje pravi razlog slanja velikih snaga dolje, izvore nafte treba da pljačkaju to je pravi razlog!

 3. padre says:

  Oni još ukvek misle, da to njihovo micanje amo tamo nekok plaši! Čas u Crno more, čas "Crveno more, čas "Indo-Kinesko" more!

 4. Zeka says:

  Flota jeste dobra za ciljanje i pogotke, ali osim brodova na površini raspolaže i nuklearnim podmornicama. A njih nije malo. I teže se lociraju. Pri tome, predstavljaju otrovne guje pod morem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *