КАКАВ ОБРТ!? Немци немају податке о Багдадијевој смрти, руско министарство одбране сумња да се операција војске САД икада догодила!

KAKAV OBRT!? Nemci nemaju podatke o Bagdadijevoj smrti, rusko ministarstvo odbrane sumnja da se operacija vojske SAD ikada dogodila!

28 oktobra 2019

Nemačka nema svoje podatke o smrti vođe Islamske države Abu Bakr al-Bagdadija koji je danas objavio američki predsednik Donald Tramp, izjavio je za TAŠ izvor iz nemačkog ministarstva spoljnih poslova.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je ranije istog dana da je Bagdadi poginuo u vojnoj akciji koju su u toku noći izvele američke snage u sirijskoj provinciji Idlib.Prema Trampovim rečima, Bagdadi je ubio sebe i svoje troje dece detonirajući eksplozivni prsluk u tunelu. Rekao je da su mnogi Bagdadijevi drugovi i saradnici takođe ubijeni. Nije bilo žrtava među američkom vojskom.

Osim toga, Tramp je zahvalio Rusiji, Iraku, Siriji i Turskoj na njihovoj pomoći. Tvrdio je da je Rusija otvorila vazdušni prostor nad Sirijom za američke avione.

U međuvremenu, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da sumnja da se ova operacija vojske SAD ikada dogodila, jer nema pouzdanih dokaza da je Bagdadi mrtav. Štaviše, ministarstvo je demantovalo da je otvorilo vazdušni prostor Sirije za američke vazdušne snage, prenosi TAS S.

„Još jedna smrt Abu Bakr el Bagdadija neće imati uticaj ni na situaciju u Siriji“

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da ne zna ništa o pomoći američkom vazduhoplovstvu, a koju je na konferenciji za novinare pomenuo američki predsednik Donald Tramp kada je govorio o smaknuću lidera takozvane Islamske države Abu Bakr el Bagdadiju.

„Ne znamo ništa o bilo kakvoj pomoći američkim avionima u vazdušni prostor Idliba u cilju operacije“, izjavio je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, prenosi Tass.

Peskov: Vidite šta je Konašenkov rekao

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov odbio je da komentariše vest da je lider takozvane Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi ubijen danas u Siriji.

„Pogledajte šta je rekao (Igor) Konašenkov, portparol Ministarstva odbrane“, rekao je Peskov odgovarajući na novinarsko pitanje, prenosi Tass.Tramp je na konferenciji za novinare, na kojoj je potvrdio da je ubijen Bagdadi rekao da je Rusija američkim avionima otvorila vazdušni prostor koji kontroliše iznad sirijskih teritorija.

On je dodao i da nisu zabeleženi vazdušni napadi američke avijacije ili koalicije predvođene SAD u Idlibu ni danas ni prethodnih dana.

Konašenkov je kazao i da bi još jedan izveštaj o pogubljenju lidera ID teško mogao da utiče na situaciju u Siriji.

„Nakon što je ID poražena od strane snaga sirijske vlade i uz podršku ruskih vazdušnih snaga početkom 2018. godine, još jedna smrt Abu Bakr el Bagdadija neće imati uticaj ni na situaciju u Siriji ni na akcije terorista koji su ostali u Idlibu“, rekao je Konašenkov.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Vec sam pisala da je taj Mosadovac ziv. Zivi su i Sadam i Bin Laden, ali to se krije.

  2. petrovgrad says:

    Ubiše Ameri ozloglašenog vođu islamista BAKIRA. Abu Bakir al Bagdadi, dođe mu kad se prevede brat Bakir iz Bagdada. Tamo se oslovljavaju sa "abu" ili brate. Abu Musa, Abu Abaz,...,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *