КАКАВ ПРЕОКРЕТ У ЛИБИЈИ: Уместо смртне казне, ГАДАФИЈЕВ син на слободи

KAKAV PREOKRET U LIBIJI: Umesto smrtne kazne, GADAFIJEV sin na slobodi

7 jula 2016

sin gadafi 720Saif al-Islam Gadafi, sin libijskog lidera Moamera Gadafija, pušten je na slobodu četiri godine nakon što je osuđen na smrtnu kaznu.

Njegovi advokati su potvrdili da je Saif Gadafi pušten iz zatvora, prenosi „Dejli mejl“.

Sud u Tripoliju ga je osudio na smrt jer je naredio trupama da otvore vatru na civile, naređivao ubistva i silovanja u toku građanskog rata, a uhapšen u pokušaju da pobegne iz zemlje.

“On je dobro i bezbedan je u Libiji“, saopštio je advokat Moamera Gadafija Karim Kan.

Kako je saopšteno, Saif je navodno pušten iz zatvora još 12. aprila, ali ta informacija nije objavljena do sada.

Uprkos tome što ga traži i Međunarodni sud u Hagu, Kan navodi da Saifa ne čekaju nove optužbe.

(B92)

KOMENTARI11 komentara

 1. Miraš says:

  Libija je isto zemlja žrtva, kao i naša zemlja. Dobro je kad stižu ovakve vesti.

 2. kosovac says:

  Videće on kada ga dohvati međunarodna pravda iz Den Haga.

 3. Aj vitnis says:

  Nema to više nikakve snage, a može da bude svašta. Možda je napravio nagodbu, ali setimo se Kenedijevih, mada poređenje nije baš neko. Može lako da mu padne avion na letu iz abadžube u tabadžubu. Valda nekom nije odgovarala javna osuda baš svih Gadafijevih. Gadafijeva ćerka je reklamirana javno prošle godine, da će navodno da se kandiduje ili nešto slično, i onda opet mrak. Ja imam težak utisak da će počistiti sve bliže i dalje Gadafijeve rođake. Već su počistili pola.

 4. Protest says:

  Intermagazin finansira ISIL i zato ima zelenu boju. Intermagazin finansira Zapad i zato sve prevodi nemilosrdno na latinicu.

  • DFVT says:

   XAxxaxaxxaxa kako volim vas talibane sa FAKTI-a, vi ste najveci kraljevi apsolutizma. Ovi ziloti sa VASELJENSKE su za vas mala naiva deca. Vi ste nas srbijanski ISIL xaxaxaxa

   • Protest says:

    DFVT, pogrešna kritika, pogrešno upućena, na pogrešnom mestu. Ja sam jedan od najstalnijih čitalaca Intermagazina, ne napuštam ga i nemam nameru da ga napustim, a jesam usput malo švrljao po Faktima i napustio sizifov turizam. Tamo sam te i sreo, nesrećo. Ja sam jedan od onih koji nisu kritički nastrojeni prema tvojim ponekad idiotskim komentarima, a poneke čak i podržim. Zato, muči jado. Pitaj kosovca zašto se borimo da nam ne menjaju komentar u latinicu automatski. I ne kenjaj, majke ti. Znaš ti i bolje.

   • Protest says:

    A da postoji srbijanski ISIL, potpuno si u pravu. Eto vidiš, na brzinu sam prevideo jednu tvoju zaista dobru definiciju, i smatram da treba da se malo šire osvrneš na te naše isilovce. Dobro si to poredio i primetio. Morao sam da se vratim i pišem ponovo kada sam se setio da si mene tako nazvao. Nema veze. Ti si ponekad prebrz, sirov i surov, ali imaš dobrih ideja i shvatanja.

    • DFVT says:

     Aha, oprosti druze ako nisi iz one tamo talibanske ekipe, onda pogresih. Prosto mi je ta prozivka oko latinice bila u fazonu onih tamo debila. A sto se tice tog kosovca, on me je nesto vec prozivao, i davao neke izjave kao oni tamo talibani na FAKTI-ma. Ja sam inace FAKTI-e pratio godinama, dok ih sad ova ekpia admina i urednika nije upropastila. Uzas sta su uradili. Teska cenzura. I da bude gore admini su im prostaci kao i oni komentatori. Jesu se spojili to je cudo, moram priznati. INTERMAGAZIN je pojam slobode za ostale portale, jer ovde nema cenzure. Bar ne da sam ja video. Svako stoji iza onog sto napise i to je to. Povremeno provejavaju oni primitivci sa FAKTI portala i smrde, ali brzo odu, jer im nije zanimljivo bez drugova sektasa.

     • Protest says:

      Na Faktima većinom komenta-ržu pod imenom "anonimus" i većinom se bore da zadrže samo jedan stil. Iliti, ljubomorno čuvaju svoje pozicije i svaki komentar koji nije u skladu sa demokratičnim administratorom, anonimusi napadaju i administrator briše. Većina komentatora je napustila Fakte u zadnjih godinu dana, a tu smo i nas dva. Ono što su Fakti nekad bili, danas se više i ne spominje. Ostao go kostur, da ne kažem go q..Većinom reklamiraju stranku koja im trenutno plati. Trenutna prostitutka, eto to su Fakti danas. Tako se to događa kad volovi upadnu u maglu. Krenu u stampedo iza nekoliko predvodnika i nema veze što svi upadaju u kanjon nakon par stotina metara. Oni ne vide ni šta je iza ni šta je ispred njih. Volovi su volovi. Ne kažem da "samo" nas dva imamo dobre stavove i komentare, ali bar doprinosimo proširenju rasprave a onda i boljem shvatanju. Mislim da je Intermagazin od početka tako postavio stvari.

 5. rade says:

  Napuse mi se kur.. svi iz haga!

 6. Čuvar vrata says:

  Nisam odmah obratio pažnju na pro-američki osmeh Saifa. Ovaj snimak je napravila CIjA garant i pustila u javnost zajedno sa vestima o puštanju Saifa. Znači, oslobađanje Saifa smrdi. Ono i ne bi moglo das dogodi bez blagoslova CIjE. Sudovi u Libiji su isti kao i naši. Rukovodstvo Libije je, neverovatno, ali još gore od našeg. Čak gore od Avganistanskog demokratskog rukovodstva i od Iračkog rukovodstva koje je prava reinkarnacija leta iznad kukavičjeg gnezda. Ima čak i toga. E moj saife. Tata ti se okreće tamo negde zbog tvog osmeha. Koji naivni idiJot i koji blesavo-kežavi "osmeh".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *