KАKАВ ШОK! ПОНИЖЕНИ МАKЕДОНЦИ ЗАВАЛИЛИ ШАМАРЧИНУ ЕВРОПИ! ПЕНДАРОВСKИ УЦЕНИО ЕУ

KAKAV ŠOK! PONIŽENI MAKEDONCI ZAVALILI ŠAMARČINU EVROPI! PENDAROVSKI UCENIO EU

25 oktobra 2019

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski rekao je da će upotreba novog imena te zemlje biti na čekanju sve dok ne započnu pregovori sa Evropskom unijom, prenosi portal Plusinfo.

Predsednik Pendarovski objašnjava da ono što će biti na čekanju sve dok ne započnu pristupni pregovori sa EU je deo Prespanskog sporazuma koji se odnosi na unutrašnju i spoljnu komunikaciju i upotrebu novog imena države.Ali, on takođe dodaje da će Severna Makedonija za nekoliko meseci postati članica NATO, te da je to zahvaljujući postižanju Prespanskog sporazuma.

„Prespanski sporazum je bio glavni razlog zašto su države članice NATO odobrile naše učlanjenje. Ako ne u novembru ili decembru, onda ćemo sigurno u prva četiri meseca u 2020. postati punopravna članica Alijanse i to je direktan proizvod Prespanskog sporazuma“, rekao je Pendarovski u intervjuu za grčku televiziju Alfa.

Komentarišući odluku evropskih lidera o odlaganju početka pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, Pendarovski je rekao da je to bio pravi šok za sve, ne samo za njega i građane, već i za celu političku elitu u toj zemlji.

On je dodao da su se svi politički lideri, bez obzira da li su iz redova vlasti ili opozicije, saglasili oko toga da je Severna Makedonija isporučila sve što je bilo zahtevano, te da je EU ođednom rekla da ta zemlja nije spremna“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Istina says:

    Ma kakav šamar, 60% makedonaca se razselilo po zapadnoj jevropi, svi beže uz pomoč Bugarskih papira, Makedonci bukvalno ne postoje, bugari i albanci drže makedoniju u šaci.

  2. Beli Orao says:

    Bolje bi vam bilo vratite sebi svoje staro ime i zatvorite kapital EU a i NATO , dajte im do znanja da više ne surađujete sa njima !!! Okrenite se slavenskom bloku tj surađujte sa Srbijom jer ona đe vas izvući iz gov**a u koja ste se uvalili!!!

  3. petrovgrad says:

    Makedonci više ne postoje. Postoje građani Severne Makedonije, a to je velika razlika. Zvanično više e postoji pojam Makedonac a uskoro ni Makedonski jezik, jer Bugarska tako kaže. Odrekli su se nacionalnog identiteta a sada će morati i jezika. Ovo nije šala, a kada bolje razmislim zabole me briga za njih samo su tražili i dobili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *