KАKАВ ШОK! ПОНИЖЕНИ МАKЕДОНЦИ ЗАВАЛИЛИ ШАМАРЧИНУ ЕВРОПИ! ПЕНДАРОВСKИ УЦЕНИО ЕУ

KАKАВ ШОK! ПОНИЖЕНИ МАKЕДОНЦИ ЗАВАЛИЛИ ШАМАРЧИНУ ЕВРОПИ! ПЕНДАРОВСKИ УЦЕНИО ЕУ

25 октобра 2019

Председник Северне Македоније Стево Пендаровски рекао је да ће употреба новог имена те земље бити на чекању све док не започну преговори са Европском унијом, преноси портал Плусинфо.

Председник Пендаровски објашњава да оно што ће бити на чекању све док не започну приступни преговори са ЕУ је део Преспанског споразума који се односи на унутрашњу и спољну комуникацију и употребу новог имена државе.Али, он такође додаје да ће Северна Македонија за неколико месеци постати чланица НАТО, те да је то захваљујући постижању Преспанског споразума.

„Преспански споразум је био главни разлог зашто су државе чланице НАТО одобриле наше учлањење. Ако не у новембру или децембру, онда ћемо сигурно у прва четири месеца у 2020. постати пуноправна чланица Алијансе и то је директан производ Преспанског споразума“, рекао је Пендаровски у интервјуу за грчку телевизију Алфа.

Kоментаришући одлуку европских лидера о одлагању почетка приступних преговора са Северном Македонијом и Албанијом, Пендаровски је рекао да је то био прави шок за све, не само за њега и грађане, већ и за целу политичку елиту у тој земљи.

Он је додао да су се сви политички лидери, без обзира да ли су из редова власти или опозиције, сагласили око тога да је Северна Македонија испоручила све што је било захтевано, те да је ЕУ ођедном рекла да та земља није спремна“.

KOMENTARI3 коментара

  1. Istina says:

    Ma kakav šamar, 60% makedonaca se razselilo po zapadnoj jevropi, svi beže uz pomoč Bugarskih papira, Makedonci bukvalno ne postoje, bugari i albanci drže makedoniju u šaci.

  2. Beli Orao says:

    Боље би вам било вратите себи своје старо име и затворите капитал ЕУ а и НАТО , дајте им до знања да више не сурађујете са њима !!! Окрените се славенском блоку тј сурађујте са Србијом јер она ђе вас извући из гов**а у која сте се увалили!!!

  3. petrovgrad says:

    Makedonci više ne postoje. Postoje građani Severne Makedonije, a to je velika razlika. Zvanično više e postoji pojam Makedonac a uskoro ni Makedonski jezik, jer Bugarska tako kaže. Odrekli su se nacionalnog identiteta a sada će morati i jezika. Ovo nije šala, a kada bolje razmislim zabole me briga za njih samo su tražili i dobili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u