KАKАВ ШОKАНТАН ПРЕОKРЕТ: Откривено зашто Зеленски очајнички жели да се састане са Путином

KAKAV ŠOKANTAN PREOKRET: Otkriveno zašto Zelenski očajnički želi da se sastane sa Putinom

11 septembra 2021

Nije bez razloga ukrajinski lider Vladimir Zelenski toliko dugo i uporno težio da se sastane i pregovara sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.Do ovog zaključka došla je poznata ukrajinska politička analitičarka, aktivistkinja za ljudska prava Tatjana Montjan, komentarišući nedavnu izjavu ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe.

Montjan je u svom autorskom kanalu Telegram detaljno ispričala zašto Zelenski traži rusko-ukrajinske pregovore na najvišem nivou, a takođe je objasnila o čemu će tačno predsednik Ukrajine razgovarati pri susretu sa Putinom.

Tatjana Montjan rešila je zagonetku zašto je Zelenski toliko nestrpljiv da se sastane sa Vladimirom Putinom. Pre svega, skrenula je pažnju na činjenicu da je predsednik Ukrajine razvio jedinstvenu strategiju koju planira da koristi u slučaju da do pregovora ipak dođe.

Tako će, prema Montjan, lideri dve zemlje razgovarati o međunarodnoj agendi, situaciji u Donbasu, a nakon toga će Zelenski iskoristiti situaciju i zatražiti uslugu od ruskog predsednika.

Montjan je uverena da Vladimir Zelenski neće propustiti priliku da zatraži od Rusije finansijsku podršku. Tako predsednik Ukrajine planira da vodi pregovore sa svojim ruskim kolegom radi dobijanja nove tranše kredita od Moskve.

Prema rečima analitičarke, takav scenario je sasvim realan, budući da je ukrajinska ekonomija u žalosnom stanju, a evropski partneri i MMF odbijaju da obezbede dodatna sredstva Kijevu.

„Svaki međunarodni sastanak je prilika da se traži novac. Pa, ili neku drugu humanitarnu pomoć. A Rusija je, kao što znate, najbolji zajmodavac i investitor! Slažete se da kada gledate iz ovog ugla, želja Zelenskog da se sretne Putin više ne izgleda tako glupo. Na kraju krajeva, Amerikanci nisu dobili ideju (Ukrajine) da u njih ulože 277 milijardi dolara, ali Rusi su ljubazni i mogu se složiti sa tim”, rezimira Montjan.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. zolja says:

  jedini razlog> od danas proradio severni tok 2, i pored toga sto zelenski sa SAD hteo da zaustavi.

 2. persida says:

  Kladim se da ce mu Rusi dati pare, da pokazu kako su veliki. A u sustini su genetski zakovrnuti.

  • spira says:

   Ameri koji neće dati pare nisu genetski zakovani??? Ponačinu kozanja bi se reklo da si menadžer nekog WC kancelaije na minhenskom kolodvoru

  • Hrvacki kralj Cmarislav says:

   Tek ti nisi genetski nesto...

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  Dakle zašto? Zato što smo svi mi magarac zapada koji ima šargarepu na štapu, a od Rusa mogu da dobiju pride šargarepu bez štapa i kanapa. Leba preko pogače? Ali sada se Putinu ne žuri baš, šargarepa je u frižideru.

 4. vlado says:

  ide hladna i ostra ruska zima, a gasa nema pa nema...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *