KАKАВ ЗАОKРЕТ! Kисинџер изјавом изненадио све у Давосу, потпуно променио мишљење о Украјини!

KAKAV ZAOKRET! Kisindžer izjavom iznenadio sve u Davosu, potpuno promenio mišljenje o Ukrajini!

19 januara 2023

ČLANSTVO Ukrajine u NATO-u bilo bi u sadašnjim uslovima opravdan ishod sukoba, rekao je bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer.

Govoreći na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu putem video-veze, rekao je da se pre početka sukoba plašio se članstva Ukrajine u NATO, jer je mislio da će to dovesti do onoga što se već sada dešava. Pa nastavio:„Ali sada, kada su procesi dostigli ovaj nivo, ideja o neutralnoj Ukrajini više nema smisla. Na kraju procesa, ona mora da dobije garancije od NATO, u kom god obliku ih NATO pruži. A verujem da bi članstvo Ukrajine u NATO bilo opravdan ishod“.

Kisindžer je napomenuo da se zalaže za nastavak dijaloga sa Rusijom dok se ne postigne rešenje sukoba u Ukrajini.

Rekao je da bi Ruskoj Federaciji trebalo dati priliku da se jednog dana vrati u međunarodni sistem nakon što se sukob reši.

Naglasio je da Zapad treba da nastavi dijalog sa Rusijom kako bi se izbegla eskalacija.

Tako je reagovao na izjavu Zelenskog da Ukrajina nema dovoljnu podršku NATO, odnosno – da nema jasnih izjava da su za Ukrajinu vrata alijanse otvorena.

U septembru 2022. Ukrajina je podnela zahtev za ubrzani prijem u NATO.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg priznao je da nije moguć brzi prijem Ukrajine. Pored ostalog i zato  što odluku o njenom članstvu treba da podržiu 30 „partnerskih država“.

U oktobru je bivši premijer Italije, lider Napred Italijo! Silvio Berluskoni, rekao da će ulazak Ukrajine u NATO dovesti do svetskog rata.

(Tanjug)

KOMENTARI11 komentara

 1. Velika Metla says:

  " Rekao je da bi Ruskoj Federaciji trebalo dati priliku da se jednog dana vrati u međunarodni sistem nakon što se sukob reši." Misliš u VAŠ satanistički sistem ? Nema od toga ništa. Rusija i slobodan svet će da vas sataniste razmontiraju skroz. DOSTA JE VIŠE ZAPADNJAČKOG ZLA ! I previše .

 2. Gagi says:

  Ovaj ideolog nesrece i smrti bi zakonski morao biti gonjen za svesno podstrekivanje sukoba i stradanje neduznog naroda. Neka ih svemoguci Bog nagradi i da im iste onakve paljevine i stradanja u njihovoj kuci. A onda neka teoretisu i filozofiraju do sudnjeg dana.

 3. persida says:

  Jevrejski prdonja koji je u toku svog diplomatskog mandata pokrenuo 44 rata sirom planete, ponovo dokazuje tezu o krokodilima koji nikada ne umiru, vec postoje samo zato da piju tudju krv. Na zalost, Putin je ovog krokodila primao u posetu, sto nije nimalo slucajno. Opandrcio je po Sorosu, a bio gostoljubiv prema krokodilu koji radi za istu bandu. Malo da nam zamaze oci. Putin ne sme nista da kaze o ovom krokodilu jer pripadaju istoj mafiji.

  • Koja says:

   Pozdravio te prdonja zelenski u ime krokodila...

   • persida says:

    Pitaj ti Zelenskog koliko je para zgrnuo na ovom ratu, pa ce ti mozda biti jasnije. Mada sumnjam, jedno je misliti, a drugo navijati. Ti si samo navijac.

 4. padre says:

  Pojma vi nemate, šta je dijalog!

 5. Kostakos says:

  Mnoge drzave hoce u Nato da bi cinili zlocine i bili zasticeni. Da bi Ukraina bila natoska clanica, onda bi unistila Ruse u Donbasu bez straha o mesanju Rusije.

 6. Jedan tamo... says:

  Pomahnitali zli starac. "Međunarodni sistem" ?! Ovo su, dakle, te "elite"... sve "go čarobnjak iz Oza" (da ne kažem moj do mojega). Engleska pirgava nedođija i debil-dete na steroidima - USA ne mogu predstavljati nikakav "sistem", pogotovo ne - međunarodni.

 7. Dragan says:

  Najbolja varijanta,najbrže će se raspasti NATO pakt. Mađarska ,Rumunija , Bugarska će istupiti iz NATO-a sutradan.

 8. milorad5 says:

  Rusi su ih nanišanili i matori prdonja to dobro zna.Dobro se on još seća SSSR a sad im je 3x gore nego sa komunistima koji su bili budale.Sad neće biti pregovora a ruski odgovori i potezi će zavisiti direktno od onoga što rade.Ne znam dali ste primetili ali rusi uopšte neodgovarju na njihove pljuvačine i prozivke za razliku od komunista koi su histerisali posle svakave zapadne budale i njegove izjave,rusi ćute i RADE ono što MORAJU a tu nema zezanja,shvatiće i NATO šabani uskoro to.Uskor će rusi početi kontra-ofanzivu ovom divljačkom nasrtaju na njihovu domovinu,neće samo sedeti i čekati šta NATO klovnovi rade i zzamišljaju,planovi unutar planova se već prave ,presešće im "svetska dominacija" na mnogim mestima gde MISLE da su bezbedni.PRVI je irak i njegova marionetska vlada zajeno sa američkim "savetnicima",irak i sirija će prvo da ih zabole ozbiljno,kad ih udare neće znati šta ih je zveknulo a iranci će tu da odigraju krupnu ulogu jer su arapi shvtil idaim persijani nisu najopasniji takmac u toj priči,mnogo toga se valja iza brda ove godine,ali potrebna je organizacija i koordinacija a to traje.

 9. majstor života says:

  nije on napravio nikakav zaokret. već je on uvijek bio isti. decenijama desna ruka familije Rokefeler, ovaj bandit će ove godine napuniti 100 godina. Naravno on radi za svoje, kao i brat mu Zelenski kao i brat mu Putun.. ( sa majčine strane), svi pripadaju istima, a rat u ukrajini, koji će uskoro evo imati prvu godišnjicu, je dogovoren- samo da što više ginu i stradaju sloveni na obe strane. Putin je os mladih dana uključen u njihovu moćnu sektu Habad Lubavič. Kisindžer je Putinovb prijatelj odavno, Putin ga sam naziva prijateljem i Kisindžer ga je više puta posjećivao u kremlju.- Iz NATO-a su nedavno rekli- da će rat trajati još dugo, a istu stvar govore i neki ruski zvaničnici.. pa zar ne vidite da se rat namjerno odužava, da se više gine i da se i dalje ima povod za svjetsku ekonomsku krizu, nestašice gasa, poskupljenja , galopirajuću inflaciju.. i da se prikriju katastrofalne posljedice najmerno inscenirane "pandemije" i masovnog vakcinisanja.. najmerno se održava "nerješena utakmca" rata, samo da što duže traje.. pa ruska vojska da je htjela, mogla je davno biti u Kijevu.. ovo je sve satanistički šou za glupe mase...dok svi vlastodršci, Bajden, Šolc, Makron, Putin, Ši Džinping.. pišaju u istu kantu... svi rade za iste gazde, a oni sjede u prostorijama FED-a u nju jorku i štampaju pare, ne samo dolare, sve svjetske pare i banke su njihove

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *