Kako bi se izjasnili Arapi?

Kako bi se izjasnili Arapi?

2 novembra 2013

121139_zarko-markovic-1_ifPiše: Žarko Marković

U Bosni i Hercegovini živi 3,8 miliona stanovnika, pokazali su rezultati popisa koji je sproveo Sejfudin Tokić sa aktivistima organizacije „Bitno je biti Bošnjak“. U odnosu na 1991. godinu, nedostaje otprilike 500.000 ljudi. Zato ne zvuči nelogično brojka od pola miliona Arapa za koje predsednik Srpske Milorad Dodik tvrdi da će u budućnosti biti naseljeni na ovom području. Oni bi mogli da nas vrate na predratno stanje. Videćemo koliko će stanovnika izbrojati Agencija za statistiku BiH, ali ako podaci budu istovetni onima koje je, svojim popisom, prikupio Tokić, definitivno će biti problema. Sa ili bez Arapa, svejedno je. Nafte svakako nema, koliko god Rusi duboko bušili.

Međutim, ako dođe pola miliona Arapa, moglo bi ih biti više nego Hrvata, a onda bi mogli da se dosete i zatraže da budu konstitutivni. Dalji sled događaja bio bi logičan. Tužba u Strazburu, pa presuda, pa pet-šest godina peripetija oko provođenja, pa onda pretnja osnivanjem entiteta, a njihova najjača stranka bi, u međuvremenu, sklopila neki vid jake saradnje sa SNSD-om koja bi na vidno polje isplivala prilikom kakvog zahteva za smenu u Savetu ministara ili u procesu rešavanja problematike koje se tiče ortopedskih pomagala.

Pravo je pitanje kako bi se ti Arapi izjasnili na sledećem popisu, za deset godina. To je već tema za Tokića. On bi ih sve naterao da se izjasne kao Bošnjaci. Ima još pitanja na koja bi ovaj nekadašnji istaknuti komunista trebalo da odgovori. Pre svega, kako objašnjava da se ukupno stanovništvo zemlje smanjilo za pola miliona, a da je Bošnjaka za 100.000 više nego muslimana (danas Bošnjaka) 1991. godine. U kakvom su se to međuprostoru našli, kako su preživeli genocide, svih jedanaest, i srpske agresije, Miloševićevu i Radovanovu? Nije valjda do prirodnog priraštaja koji je povećan kao posledica stalnih restrikcija struje tokom rata? Otkud 17 odsto Bošnjaka u navodno etnički čistoj Republici Srpskoj, gde su im ugrožena ljudska prava?

Pre će Arapi sistematski naseliti BiH nego što će Tokić dati suvisle odgovore na ta pitanja. Doduše, nema ni obavezu da ih daje. Cilj njegove ekipe je, ako se nezvanični podaci pokažu tačnima, ispunjen, jer su „osvojili“ 54 od zacrtanih 55 odsto stanovnika ove zemlje, pa sad mogu da pokrenu proceduru proglašavanja nacionalne bošnjačke države. Nezvanična bošnjačka politika svesno se odrekla priče o etničkom čišćenju, na kojoj je pribavljala epitet žrtve poslednjih 20 godina, u zamenu za faktor brojnosti. Ko sme da veruje da Tokićeva nevladina i naivna, neće postati zvanična i dobro organizovana sarajevska politika, koja bi mogla da dovede do potpune islamizacije društva? Procenti iz nezvaničnih rezultata popisa pokazuju da za njeno provođenje uopšte nisu potrebni ti strašni Arapi. Bošnjaka-nebosanaca je sasvim dovoljno.

(Pressrs.ba – Banja Luka)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *