Како да опоравите своје бубреге уз помоћ соде бикарбоне

Како да опоравите своје бубреге уз помоћ соде бикарбоне

10 априла 2017

gf4fdh-640x336

Сода бикарбона је хемијско једињење белог чврстог кристализованог облика, често у виду финог праха, сланкастог укуса и са алкалоидним својствима.

Њена бројна својства се користе већ хиљадама година. У античком Египту, људи су користили природне наслаге соде бикарбоне како би правили фарбу за своје хијероглифе.

Прву фабрику за производњу соде бикарбоне отворили су 1846. године у Њујорку два пекара, Џон Двајт и Остин Чурч. Користи се у разне сврхе, за чишћење, медицину, лепоту и многе друге.

Неке од употреба соде бикарбоне у медицини:

Побољшава пХ вредност
Паста која се добија у мешавини са водом користи се за третирање алергијске реакције на отровни бршљен/руј
Мешањем соде бикарбоне и воде добија се веома ефикасан антацид
Сода бикарбона ефикасно уклања подеротине
Коришћење соде бикарбоне за третрање заказивања бубрега смањује напредак болести

Натријум бикарбонат је важан за здравље, а производе га бубрези и гуштерача како би спречили оштећење бубрега. Када се ова продукција смањи, киселина почиње да се накупља у телу и тело се мучи да је неутралише.

Тада почиње распадање ћелија и тело треба да се реши нагомилане киселине и повећа нивое хранљивих материја, воде и кисеоника.

Како користити соду бикарбону за третирање бубрега:

Растворите пола кашичице соде бикарбоне испод језика и следећег дана помешајте пола кашичице соде са пола кашичице соли у 1,5л воде. Овај раствор пијте наредна 2-3 дана.

Људи који пате од болести бубрега често пате и од смањених нивоа бикарбоната и ово здравствено стање је познато под именом метаболична ацидоза.

Др Томас П. Кенеди поручује:

3 милиона Британаца пате од хроничне болести бубрега и за око 37 800 њих је потребна терапија трансплатације бубрега, која кошта 30 000 фунти годишње.

Истраживачи из Вајтчепл болнице су спровели прво контролисано тестирање у клиничком окружењу и открили су да сода бикарбона може значајно умањити ефекте болести бубрега.

„Једноставан лек попут соде бикарбоне, када се правилно користи, може бити врло ефикасан.“

Студија је обухватила 134 пацијента у напредном стадијуму болести бубрега и метаболичне ацидозе, а насумично одабраној групи је давана мала доза соде бикарбоне у виду пилуле годину дана.

На крају, њихова функција бубрега се побољшала на нормалан ниво који се очекује у складу са нормалним старењем и њихова потреба за дијализом се умањила.

Штавише, ова група је имала 2/3 спорије погоршање болести од осталих учесника. Само 9% припадника групе који су примали соду бикарбону је имало убрзано напредовање болести бубрега, док је проценат других учесника био 45%.

Професорка Магди Јакуб додаје:

„Ова студија показује да сода бикарбона може бити корисна за људе којима бубрези отказују. То јест, све док је доза регулисана и надгледана.“

„Дешава се то да је упала бубрега спречена уз помоћ соде бикарбоне јер хемијска реакција која се догађа тад ограничава производњу амонијака у бубрезима.“

„Ова једноставна и приступачна стартегија такође побољшава нутритивно стање пацијената и има потенцијал да побољша квалитет живота и наравно клиничке резултате који могу показати смањену или непостојећу потребу за дијализом.“

„Сода бикарбона није класификована као лек, те ова студија никада пре није била спроведена.“

Њебтрибуне.рс

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u