KАKО ПРЕВАРИТИ KОРОНУ? Руски научник открио који су начини да се победи опаки вирус

KAKO PREVARITI KORONU? Ruski naučnik otkrio koji su načini da se pobedi opaki virus

26 aprila 2020

Akademik Ruske akademije nauka Sergej Nedospasov ispričao je za ruske medije o načinima lečenja obolelih virusom korona i mogućnostima da se virus „obmane“ metodama genetičkog inženjeringa.

Naučnik je istakao da je za stvaranje vakcine protiv kovida 19 potrebno pribeći genetskim tehnologijama, a pri kreiranju pretkliničkih modela možda će biti potrebne izmene genoma.– Do sada u tom virusu nije nađeno ništa što bi izazvalo sumnju u mogućnost dobijanja vakcine. Taj proces će trajati nekoliko meseci, a potpuno testiranje vakcine više od godinu dana – istakao je akademik za televiziju „RT“.

Nedospasov je takođe rekao da se oboleli od virusa korona mogu lečiti uz pomoć transfuzije plazme i dodao da kod takve metode postoji i mana – rizik da se pacijentu „unese“ druga infekcija.

– To je razlog zbog kojeg je praktično ispravnije koristiti prečišćene preparate ukupnih antitela iz krvi obolelih – dodao je Nedospasov koji je šef laboratorije za molekularne mehanizme imuniteta Instituta za molekularnu biologiju „Engelhardt“.

On je objasnio da postoji još jedan način da se dobije lek za virus korona, a to je veštačko stvaranje neutrališućih antitela. Međutim, naučnik je upozorio da i taj metod ima manu – zaštita organizma u tom slučaju vremenski je ograničena. Stoga, najpouzdanija opcija ostaje vakcinacija.

– Uspešnom vakcinacijom u nama se formiraju ne samo neutrališuća antitela, već i limfociti koji proizvode ta antitela. Upravo oni omogućavaju imunološko pamćenje i dugogodišnju zaštitu-objasnio je Nedospasov.

Broj obolelih od virusa kovid 19 u svetu porastao je na više od 2,9 miliona ljudi, dok se od ove infekcije oporavilo više od 812 hiljada osoba, pokazali su najnoviji podaci portala Vorldometers. Do sada je u svetu preminulo više od 200.000 osoba.

Prema poslednjim informacijama, u Rusiji je broj obolelih porastao na 80.949.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Vakcina, u redu. Ali ne vakcina koju je napravio naučnik zločinac u službi kreatora Novog svetskog poretka. Nije uopšte čudna mogućnost da u službi kreatura Novog svetskog poretka bude i neki Rus, Srbin, Englez….. U ovo vreme gde su mnoge države kompromitovane, najviše poverenja bismo dali Rusiji, ali ne 100%. ……….Međutim, ako je koronavirus veštački stvoren, onda najbolju vakcinu već ima onaj koji je virus stvorio. Ali džabe što je najbolja vakcina, ako ona nije namenjena i onim stanovnicima koji su kao ja. Elita će da se zaštiti, a od robova će biti zaštićeni jaki mladi korisni robovi, takođe i stari korisni idioti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *