Како се финансира Зорана Михајловић?

Kako se finansira Zorana Mihajlović?

9 septembra 2015

Zorana-Mihajlovic-567Potpredsednica vlade i ministarka gradjevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ponovila je da ne prima platu u Vladi Srbije, ali nije naglasila na koji način se finansira.

Ministarka Zorana Mihajlović već duže vreme nalazi se na udaru pojedinih medija zbog navodnog bahaćenja na državni račune. Međutim, ona negira da živi na teretu građana Srbije.

– Platu ne primam u Vladi Srbije niti uzimam bilo kakve dnevnice – to je negde za ove tri godine pet miliona dinara, rekla je Mihajlović novinarima upitana da komentariše napade u medijima.

Ona je tokom obilaska radova na pristupnim saobraćajnicama Pupinovog mosta, od Zrenjaninskog puta do Ovče, rekla da kao predsednik Upravnog odbora Direktorata za civilno vazduhoplovstvo novac daje u humanitarne svrhe deci bez roditelja.

– Sve svoje troškove, bilo na kartici ili van nje, i one koji mi pripadaju ili ne pripadaju, ja plaćam. Sve je u skladu sa zakonom, rekla je Mihajlović, koja je i potpredsednica SNS.

Mihajlović je, odgovarajući na pojedina pitanja kako može i da li može da ne prima platu od države i da ne uzima novac od države za svoju funkciju, rekla da izmedju ostalog prima i platu kao profesor na jednom privatnom univerzitetu.

– Nijedan jedini dinar ne trošim iz budžeta Srbije niti koštam državu, istakla je Mihajlović.

Bitno je napomenuti da je rekla “između ostalog” prima platu kao profesor na jednom privatnom univerzitetu. Inače, reč je o Fakultetu za međunarodnu ekonomiju nekadašnjeg “Megatrend Univerziteta”.

Građani Srbije imaju puno pravo da znaju kako se finansiraju ministri. Ako Zorana Mihajlović, između ostalog, prima platu kao profesor, građani Srbije imaju pravo da znaju šta tačno podrazumeva fraza “između ostalog”.

Ministarka nikada u javnosti nije objasnila na koji način se izdržava, pa građani i mediji sumnjaju da novac zarađuje na alternativne načine. Iz tog razloga se spekuliše da ministarka možda prima novac iz sumnjivih izvora.

Podsetimo da je ministarka Zorana Mihajlović ranije potpisala poklon vredan više od 2.000 hektara zlatiborskog zemljišta. Taj poklon je trebalo da pripadne jednom biznismenu. Da li je Zorana Mihajlović imala novčanu korist od tog posle, nikome nije jasno pošto ministarka nastavlja da krije svoje izvore finansiranja.

Zorana redovno ide na skupe godišnje odmore, nosi skupu brendiranu garderobu, troši milione preko državne kartice koju lično isplaćuje… Takav stil života nijedna profesorska plata ne bi mogla da izdrži.

(teleprompter.rs)

KOMENTARI16 komentara

 1. miroslav says:

  Objasnice kad dodje vreme.Vlast je droga i to najgora moguca.Nije badava zidan Srpski alkatraz.Mislite o tome dok je vreme,a ono istice.

 2. miroslav says:

  Iako ste clan prve zenske masonske lozd pa ste za sada nesmenjivi.I medju vama ima odgovornosti itekako!

 3. marko says:

  Provjerit imovinu i da objasni odakle.Postenim pute rijetko se zivi tu nesto ima..

 4. antiprotivan says:

  Što bi se reklo,radi na mobu?

 5. prerovac says:

  Ona stekne tako što KLEKNE.

 6. deda mraz says:

  Znaci placa karticom kako doticna kaze i sve je po zakonu.To je tacno samo te kartice i pare na tim karticama ne rastu na grani.Gospodja ministarka pored toga treba jos da kaze da je clanica trilaterale i da joj oni uplacuju pare na racun.To sto je ona zamrznula clanstvo u tom mafijaskom klubu su pricice za malu decu i samo kod glupih Srba to moze proci i u ovoj zemlji je normalno postalo sve sto nije po zakonu i ako nije u interesu Srbije.

 7. marko says:

  A sto su joj postavili samo glavu,da vidimo i onu polovinu.

 8. nešo says:

  Vratiti je u Tuzlu da hrani krmad.

 9. rade says:

  mozda je placaju zelenim novcanicama

 10. milan says:

  Ona po svoju platu ide u americku ambasadu

 11. mArKaN says:

  pa šta ima da kaže kad nam je sve jasno... pitajte soroša ko je finansira... oteraće ga rusi i sa balkana... hehehehe...

 12. Putin says:

  radi u sarajevsku lepojoj taj poso stoji

 13. vasko says:

  Veći je ludak onaj koji je postavio za ministra !

 14. nenad says:

  zorana samo tako nastavi,mi mladi te podrzavamo jer hocemo da i ovde bude kao na zapadu ,da nemoramo da idemo preko granice ili preko okeana da trazimo posao kao bivse generacije koji su se obogatili i mi smo sada samo ljubomorni na njih jer imaju sve i njihova deca imaju posla i na dobrim su polozajima po zapadnim zemljama.

 15. pacifista says:

  Teleprompter? Dugo ga nisam citao A Zorana je prelepa,iako sam citao da je u masonima ne znam da li je istina ali to sto ona ide na godisnje odmore i ako koristi privilegije ko je nama svima kriv sto nismo u toj poziciji,zena je sposobna i pametna,necu ulaziti u to da li je ili nije u toj sekti,treba se zapitati otkud bankarima,oligarsima,sultanima i kraljevima bogatsvo,to sto ona ima i ako ima je mizerno u odnosu na ove i nije vredno spomena,cak je i smesno pominjati

 16. Nada says:

  Zalosno je da premijer ostaje i dalje gluv na postupke i izjave njegove zamjenice.Do danas se nije izvinila niti imala potrebu da da nekakvo objasnjenje.Za mene je to dokaz da je i premijer u istim vodama.U drugim zemljama,bez obzira koje su morala bi podnijeti ostavku.Rijeci koje je izgovorila nisu dostojne njenog polozaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *