Како се остављају кисели краставчићи без конзерванса

Kako se ostavljaju kiseli krastavčići bez konzervansa

18 septembra 2017

Kiseli krastavčići glavni su deo kisele zimnice!

Sastojci:

5 kg kornišona
600 ml alkoholnog sirceta
2,5 l vode
150 g soli
300 g šećera
crni biber u zrnu
mirođija

Priprema: Kornišone dobro oprati i poređati u tegle. Izmešati vodu, sirće, so i šećer i sipati preko kornišona, napuniti tegle.

Ubaciti po nekoliko zrna bibera i po malo mirođije. Dobro zatvoriti.

Na dno šerpe staviti platnenu krpu, naređati tegle i sipati hladnu vodu do poklopaca.

Kad voda proključa, kuvati još 5 minuta.

Izvaditi tegle iz vode, uviti ih u frotir i ostaviti da se tako skroz ohladi.

Sastojci:

5 kg kornišona
600 ml alkoholnog sirceta
2,5 l vode
150 g soli
300 g šećera
crni biber u zrnu
mirođija

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. Kosovac says:

    Kod nas kada se detetu nije sviđalo neko jelo, govorilo mu se: „Šta hoćeš? Da ti dam kisele krastavčiće?“. Mislim, to znači da su kiseli krastavčići bili omiljeno jelo i kod dece….. Kod svih. Prste da poližeš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *