Kako su Nemci lagali o zločinima Srba na Kosovu 1999. godine

Kako su Nemci lagali o zločinima Srba na Kosovu 1999. godine

27 avgusta 2013

A Kosovo Serb talks to Germany's KFOR soldiers blocking the bridge during clashes in the town of Zvecan1999. godine, nemačko ministarstvo odbrane, na čijem čelu je tada bio Rudolf Šarping, izdalo je brošuru u kojem je opisano kako srpske snage na Kosovu upadaju u albanske kuće, pale sveću u potkrovlju, puštaju gas u podrumu, kako bi kuće eksplodirale kad gas stigne do sveće.

Postoji samo jedan problem sa ovom pričom – gas je teži od vazduha, ne ide gore.

Slušam priče o Asadovom navodnom ‘hemijskom napadu’ i ne samo da su mi dosadile izmišljotine i retorika zapadnih političara koji su željni humanitarnih bombardovanja, već se bojim da sve ovo vodi ka novom svetskom ratu.

U trenutku kada Asadove snage pobeđuju nema logike uraditi ono što je označeno da je potrebno da ih SAD bombarduju. A onda kad Asad dozvoli UN inspektorima da istraže šta se stvarno desilo, SAD objavljuju da je kasno – nije bitno šta se stvarno desilo, bombe su već spremne.

Mi u Srbiji ne možemo da utičemo mnogo na dešavanja u svetu, ali možemo da sačuvamo sećanje na bombardovanje 1999., da ne dozvolimo da nam veštom propagandom ispiraju mozak i da zadržimo svest o nepravdi koja je počinjena protiv našeg naroda.

Nisu pare te koje održavaju narod u životu, već to čine kolektivna svest i duh.

Geopolitičke okolnosti se uvek menjaju, nismo se snašli u novim okolnostima tokom 90-ih, ali moramo da naučimo iz svojih grešaka, da održimo svest i radimo ka tome da budemo spremni da mirno i pametno iskoristimo povoljne geopolitičke okolnosti u budućnosti.

Tiha voda breg roni, možda ja ne doživim bolja vremena u Srbiji, ali negde gore će biti upisano da sam se borio za to. Ako to nije dovoljan razlog da se ne živi u apatiji, onda ne znam šta jeste

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *