КАКВЕ СУ ТО ЛАБАРАТОРИЈЕ ОКО РУСИЈЕ?

KAKVE SU TO LABARATORIJE OKO RUSIJE?

14 maja 2020

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da se američke biološke laboratorije, stvorene pod okriljem Pentagona, nalaze duž perimetra ruskih granica, kao i da Vašington ne želi da obezbedi transparentnost svoje vojne biološke aktivnosti.

Lavrov je istakao da SAD otvaraju biološke laboratorije po celom svetu, između ostalog i na prostoru bivših sovjetskih zemalja.On je dodao da se Rusija od 2001. godine zajedno sa većinom drugih zemalja, uključujući Kinu, zalaže za sporazum o pripremi protokola za Konvenciju o zabrani biološkog i toskičnog oružja.

– SAD se gotovo jednostrano kategorički protive takvom predlogu. Naravno, taj problem se sada zaoštrio. Činjenica da SAD ne žele da obezbede transparentnost svoje vojno-biološke aktivnosti u različitim regionima sveta prouzrokuje pitanja šta se u stvari dešava i koji su njihovi ciljevi – rekao je Lavrov.

Ranije je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Gen Šuan izjavio da Kina podržava Rusiju i da kineske vlasti smatraju da su američke biološke laboratorije na teritorijama pojedinih bivših sovjetskih država opasne.

KOMENTARI14 komentara

 1. Slobodanka says:

  31.10. 2017. Putin: Mi smo predmet velikog interesa - "nepoznate snage" prikupljaju biološki materijal Rusa širom Rusije. "Znate li da neko prikuplja biološki materijal različitih etničkih grupa i ljudi koji žive u raznim regionima Ruske federacije? Pravo pitanje je zašto neko radi to? Mogu vam reći da se taj proces obavlja veoma svrsishodno i profesionalno." ... Kad se na to dodaju američke biološke laboratorije oko Rusije i aktuelna epidemija covida-19, pitanje od 100 dolara je šta će još uslediti?!

 2. Slobodanka says:

  U to vreme (2017 godine) bili su aktuelni konkursi Američkog zapovedništva za vazduhoplovnu obuku (AETC) za kupovinu uzoraka ribonukleinske kiseline (RNA) i biološkog tkiva Rusa evropske rase. Potencijalni dobavljač je morao da pošalje uzorke u AETC i priloži informacije o zdravstvenom stanju donatora. Zašto su tražili isključivo biološki materijal Rusa?

  • E.Lirsch says:

   A Putko slavi veeeeelike pobede. Sve jednu za drugom. Samo u Ukraini ich ima 8 ili 11. U Gruziji postoje vec od 2004 godine. Al dogovorice se oni sa "zapdni partneri".

   • Slobodanka says:

    Sve si pogrešno povezao. Putin ima ostvarene pobede: 1) Pridnjestrovlje baš u ovakvom stanju kakvo je trenutno ne dozvoljava ulazak Moldavije u NATO. 2) Otcepljena Južna Osetija i Abhazija ne dozvoljavaju odlazak Gruzije u NATO. Da je Zapad priznao ove dve otcepljene teritorije za države ostatak Gruzije mogao bi u NATO, ali Zapad to ne može da izvede. Ne može jer to ne odgovara Gruziji. Zašto bi Gruzija pristala da bude manja i to sa dozvolom zapadnih saveznika, te da samo krnja Gruzija udje u NATO, Gruziji je na prvom mestu interes da joj taj isti Zapad obezbedi povratak izgubljenih teritorija. SAD neće napasti Rusiju ni zbog povratka Južne Osetije ni zbog povratka Abhazije. Njima samo treba prostor Gruzije da bi odatle iz velike blizine lansirali rakete na Rusiju i to istovremeno sa raketama iz Estonije, Letonije, Litvanije, Poljske i Rumunije. Ili da bi odatle pokušali da puste viruse ka Rusiji, te da vode mikrobiološki rat protiv Rusije. Medjutim ni to ne ide tako lako, jer odatle pušteni virusi mogu da krenu gde se njima ide, naprimer ka Turskoj. Isti problem je i sa ostalim državama. 3) U Ukrajini rusko i prorusko stanovništvo koje je skoncentrisano u Donbasu, sprečava ulazak Ukrajine u NATO. Zapadu takvo stanje ne odgovara jer ne mogu da ostvaruju u većem obimu i značajniju vojnu saradnju sa Ukrajinom, odnosno sa pomenute tri države.

   • Slobodanka says:

    Akcenat je na tome kakve ratove već sada i ubuduće će voditi Amerika. Više nije bitna Amerika kao izuzetno jaka pomorska sila jer evo ne smeju sa tom silom da napadnu ni Venecuelu koja im je blizu. Više nije značajna ni američka VI flota u Jadranu, nego mikrobiloški ratovi stupaju na scenu. Tramp već sada neka sabere koliko je corona virusa stiglo u njegovu Ameriku i odmah zatim neka proceni koliko bi nekih novih virusa stiglo u njegovu Ameriku umesto da pogode Rusiju, Kinu, Iran i neke druge zemlje.

    • test01 says:

     U pravu ste osim sto spominjete Trampa. Duboka drzava (sektasi i superbogataso - zna se ko su) stoje iza svega kao i iza pustanja ovog virusa koji je napravljen u laboratoriji (poslusajte govor rancuskog Nobelovca). Stalno branote Rusiju ali sve ovo im se upravo desava jer ne preduzimaju nista da se zastite a zver postaje sve krvozednija i bezobraznija.

     • Slobodanka says:

      Trampa pominjem zato što u svojstvu predsednika države on bi to mogao da preseče. A ako ne seče onda i njemu to odgovara u nekoj meri. Ama u SAD funkcionišu slično kao crni papa i beli papa. ... Te laboratorije su u Gruziji i Ukrajini, i to je odavno poznato baš iz ruskih medija, a verovatno ih ima još okolo Rusije. Šta mogu da preduzmu? Napraviti sabotažu laboratorija tog tipa nije jednostavno zbog širenja zaraze, itd. Ako gadjaju te objekte da ih totalno unište onda gadjaju teritoriju Gruzije ili Ukrajine, što bi bilo registrovano. Vrli dobri Zapad bi to sigurno podveo kao napad Rusije na crnomorske zemlje i primenio bi Konvenciju iz Montrea. To znači Stop izlasku ruskih ratnih brodova Crnomorske flote kroz Bosfor. Za Siriju bi to bilo loše i za ruske snage u Siriji. Nego imaju dobre lekare i ostale stručnjake te na njih će se osloniti. Evo povodom ovog virusa već su završili predklinička ispitivanja i ulaze u sledeću fazu kliničkih ispitivanja. Planiraju da će vakcina biti gotova u septembru ove godine i da će je tada registrovati. Izgleda, čini mi se, da Gejts će izgubiti zaradu od vakcina o kojoj je sanjao, automatski i one druge mračne mogućnosti. Zapravo volela bih da tako bude jer ako Rusi registruju vakcinu pre Gejtsa time će automatski biti eliminisan taj mračni pohlepnik. To bre već i afrikanci znaju da ne treba uzimati Gejtsove vakcine.

 3. M says:

  Pa,nek i Rusi skupljaju biomaterijale svojih neprijatelja,i rade s njima također!Kad je bal,nek je maskenbal!

 4. Zorana says:

  Mozete ih raketirati, a mozete i kukati cekajuci da pobiju par miliona Rusa. Cini se da uvek birate drugi put, nikad preventivu zarad spasa ruskog naroda.

  • E.Lirsch says:

   Tacno tako.

  • Slobodanka says:

   Ne kukaju Rusi niti su naivni, nego strpljivo love nešto krupnije. Amerika sama sebi nije dovoljna, njen položaj vodeće zemlje na kontinentu Severna Amerika nije bog zna šta, nego treba joj Evroazijski kontinent. Rusija sedi na vrhu tog kontinenta i odradjuje uspešniju strategiju na najvećem svetskom kontinentu. Uljez Amerika je u sve lošijim odnosima u Evropi, nije postigla brzi uspeh u Ukrajini nego se voza brodovima po Crnom moru kao pomahnitala budala, a tek na Bliskom istoku nisu uspeli da ostvare šta su planirali nego su se tamo zaglavili još više. Države Srednje Azije ne gledaju kao nekad sa simpatijama na Ameriku, nego viša sa oprezom. A o sve lošijim odnosima KINA-SAD da se i ne govori. Rusiji odgovoara da sve države duž njene državne granice ne budu u toliko bliskim odnosima sa SAD. ... Amerikanci Zapadnu Evropu imaju od 1945 kad su počeli da je ekonomski obnavljaju, odnosno od 1949 kad su napravili NATO. Za Ruse je dobar ulov da slabe stare i jake veze EU sa SAD, jedino deo EU takozvana Nova Evropa razvija prisne odnose sa Amerikom dok Zapadna Evropa sada je u trgovinskom ratu sa SAD. Ne slaže se sa SAD ni po pitanju Irana, ni po pitanju Palestine, ni po pitanju visokih troškova za NATO "mrtvog mozga", itd. Samo da je Evropa slobodna od ovolikog uticaja SAD za Ruse je to veliki uspeh. A u sledećem koraku zna se Evropa bi još više saradjivala sa Rusijom što bi bio još veći uspeh. Gledamo prilično neuredjeni zapadni kokošinjac: kad je Trampova Amerika zainteresovana za popravljanje odnosa sa Rusijom onda je u tome sputavaju i stari europski saveznici. Obrnuto kad je EU zainteresovana za veću saradnju sa Rusijom, onda u tome nastoji da je spreče SAD, naprimer po pitanju sve veće prodaje ruskog gasa u Evropi. EU je bila prilično zainteresovana i za veću saradnju sa Iranom pa je to minirao Tramp jednostranim izlaskom iz nuklearnog sporazuma i još pretnjom sankcijama svojim evropskim partnerima ako nastave saradnju sa Iranom. Veze izmedju SAD i Evrope ne samo da stalno slabe, nego se povremeno lome u krupnim komadima.

 5. Za Srbiju says:

  Dobar dan! Najzad su primetili.

  • Za Srbiju says:

   Rusi nikad ne reaguju na vreme. Zato uvek imaju velike žrtve. Vidi se da su nam braća.

   • test01 says:

    haha u prevodu - kako su naivni kao francuska sobarica :-)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *