Kameron Manter: Kako smo zavrbovali Ivicu Dačića

Kameron Manter: Kako smo zavrbovali Ivicu Dačića

22 aprila 2013

CameronMunter01Pre izvesnog vremena, pojedini portali objavili su deo iz jedne knjige, o tome kako su Amerikanci vrbovali premijera Srbije, Ivicu Dačića. Naime, bivši američki ambasador u Srbiji, Kameron Manter, piše kako je zavrbovan Ivica Dačić, i kako su od njega preko noći napravili evropejca.

Manter u knjizi “Druga američka armija – služenje SAD u inostranstvu i diplomatija 21. veka” navodi da je vrbovanje Dačića između ostalog, bila osveta Vojislavu Koštunici za koga tvrdi da je organizovao napad na američku ambasadu 2008. godine.

Manter navodi da je utvrdio da je ključ za slabljenje Koštuničinih šansi za reizbor bilo oduzimanje podrške Socijalističke partije Srbije, koju je preuzeo Ivica Dačić.

“Preokrenuli smo ga i od njega napravili proevropljanina. Nismo ga platili, samo smo ga ubedili. Ono što nam je zaista trebalo je međunarodni legitimitet. Isposlovali smo da Hoze Luis Zapatero, tadašnji španski premijer i Jorgos Papanderu, budući premijer Grčke koji su u to vreme vodili Socijalističku internacionalu, pozovu Dačića u posetu tokom koje se jelo i pilo. Rekli su mu da će mu odobriti ulazak u socijalističku internacionalu ukoliko se priključi proevropskim snagama, što je on i učinio. Zabio je nož Koštunici u leđa.” – navodi Manter.

(Srbel.net)

KOMENTARI4 komentara

 1. Lola says:

  Mnogo ranije su ga zavrbovali Britanci i obećali za osam godina mesto premijera što su i ispštovali.

 2. Vido'je says:

  HVALA NA OVOJ INFORMACIJI! SADA MOŽEMO BITI JOŠ SIGURNIJI DA JE KOŠTUNICA PRAVI SRBIN. A ZA DAČIĆA SMO VEĆ ZNALI DA JE IZDAJNIK.

 3. Miki says:

  ..."pozovu Dačića u posetu tokom koje se jelo i pilo". Hrana i pice tokom ubedjivanja su solidan psihomanipulatorski alat za materijaliste i bezboznike kakav je Ivica Dacic, prakticno se prodao za veceru.

 4. Danko B. Marin says:

  USA posle to izdajničko krme poziva na "Molitveni doručak" - kakav smisao za : humor!???!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *