KAMERON NIČIM IZAZVAN: Moramo pokazati da nas Rusi nisu uplašili

KAMERON NIČIM IZAZVAN: Moramo pokazati da nas Rusi nisu uplašili

2 avgusta 2014

davidcameron 34Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da NATO mora da se preispita kako bi bio sposoban da bolje brani svoje članice od potencijalne vojne pretnje Rusije.

Kameron je rekao da Alijansa mora da razmisli o svojim odnosima sa Moskvom zbog ukrajinske krize, javio je Rojters.

Britanski premijer, koji će narednog meseca biti domaćin samita NATO u Velsu, rekao je da će iskoristiti skup da zatraži preispitivanje odnosa sa Rusijom na duže staze, jer „Moskva doživljava NATO kao protivnika“.

„NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika. Moramo da prihvatimo činjenicu da je kooperacija iz poslednjih godina trenutno nemoguća zbog ruskih ilegalnih poteza u komšiluku Alijanse i moramo da preispitamo principe kojima se rukovodimo prilikom odnosa sa Rusijom“, naveo je Kameron.

On je istakao da je potrebno sastaviti „akcioni plan koji bi dozvolio da NATO odgovori na bilo koju pretnju, čak i kada nema mnogo ranijih upozorenja“.

„Svi saveznici NATO su već doprineli u odgovoru Alijanse na krizu i trebalo bi da se dogovorimo oko robusnog prisustva na istoku Evrope, kako bismo Rusiji stavili do znanja da ni NATO, ni članice neće biti zastrašene“, rekao je Kameron.

To znači da bi NATO dodatno proširio raspored snaga na istoku Evrope, kao i da bi izvodio više zajedničkih vojnih vežbi u blizini Rusije.

NATO je, navodi britanska agencija, pojačao vežbe na istoku Evrope otkako je Rusija u martu anektirala Krim i utrostručio broj borbenih aviona stacioniranih u regionu Baltika.

KOMENTARI3 komentara

  1. buchkalo says:

    Pa poltron ne moze da se izvuce iz dupeta njegovih nadredjenih pa samo ko dosadan komarac pokusava da ubode. A ne shvata da su toliko mali i bedni

  2. Vucina Zmajevic says:

    Jbg... u strhu u velike oci...

  3. Vucina Zmajevic says:

    U stahu su velike oci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *