KAMPANJA U RUMUNIJI: Pomozi Srbiji

KAMPANJA U RUMUNIJI: Pomozi Srbiji

26 маја 2014

krupanj-poplave-klizista-1400531585-500601Savez Srba u Rumuniji otpočeo je veliku humanitarnu akciju pod nazivom „Pomozi Srbiji“, koja će sprovoditi do 1. jula, saopštilo je danas to udruženje.

U prikupljanju pomoći za ugrožene u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj uključene su sve srpske institucije u Rumuniji, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Pored Saveza Srba, pomoć prikupljaju Srpska pravoslavna crkva, Srpska gimnazija „Dositej Obradović“ u Temišvaru, kao i Crveni krst Rumunije i diplomatska predstavništva Srbije u Temišvaru i Bukureštu.

Savez Srba prikuplja pomoć u svim svojim mesnim organizacijama od Temišvara do Bukurešta, a Srpska pravoslavna crkva u 55 parohija u rumunskom Banatu.

U najobimnijoj akciji od svog postojanja, Savez Srba je otpočeo istovremeno medijsku kampanju na čitavoj teritoriji Rumunije. Od svih operatera mobilne telefonije u toj zemlji dobijen je jedinstven humanitarni broj 8825, na koji se mogu slati poruke donacije od dva evra.

U medijsku kampanju, koja je deo humanitarne akcije, uključile su se mnoge poznate ličnosti u Rumuniji, medju kojima je prvi priskočio u pomoć nekadašnji fudbalski as Miodrag Belodedić, danas direktor u Fudbalskom savezu Rumunije.

dazvali su se pozivu i poznati rumunski reprezentativci u fudbalu Srdjan Lukin i Jasmin Latovljević, režiser Siniša Dragin, košarkaški trener Dragan Petričević, a bivši rumunski teniser Jon Cirijak je donirao 100.000 evra za sanaciju posledica poplava u Srbiji i Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju.

 

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u