КАНАДА СЕ ПОКЛОНИЛА ТЕСЛИ: Отворен Булевар Николе Тесле у Хамилтону

KANADA SE POKLONILA TESLI: Otvoren Bulevar Nikole Tesle u Hamiltonu

13 jula 2016

sasha-radovanovic-and-vladiDeo prometne ulice u Hamiltonu preimenovan jeu Bulevar Nikole Tesle, čime je prvi put u istoriji Kanade jedan veliki bulevar imenovantom velikom srpskom i svetskom naučniku.

U sklopu obeležavanja 160. godišnjice Teslinog rođenja, u Hamiltonu jeodržan Tesla elektrik festival, multikulturna svečanost kojoj su prisustvovali poslanici kanadskog parlamentai parlamenta Ontarija, zvaničnici Hamiltona, predstavnici Srbije u Kanadi, brojni članovi srpske zajednicei drugi gosti.

Ambasador Srbije u Kanadi Mihailo Papazoglu, koji je govorio na ovoj svečanosti, istakao je da je todokaz prisustva, opstanka i uspeha srpske iseljeničke zajednice u toj zemlji.

„I Tesla bi bi bio ponosan što je njegovo zaveštanje još živo i što mu je grad Hamilton odao počastdajući jednom bulevaru njegovo ime. Nikola Tesla ne samo što je srpski heroj i svetski priznat naučniknego je i na ovaj način i kanadski“, rekao je Papazoglu.

filomena-tassi-vic-djurdjev TESLA-BOULEVARD--(4)

(Večernje novosti)

KOMENTARI9 komentara

 1. Kulak says:

  Slava Tesli, najvećem Srbinu!

 2. CDN-16 says:

  Kanadski Srbi su skupili 150 hiljada kanadskih dolara da bi platili postavljanje ovih novih tabli na okolnim (auto)putevima - toliko je kostalo, to je bo uslov da vlasti prihvate da ga preimenuju.

 3. Svetislav says:

  Platili, ali se isplatilo! Zasto ambasador Srbije i drzava Srbija nije to uradila nego se samo slikaju?

 4. Batina says:

  Tako i treba, on je zaduzio i Kanadu.

  • Baja says:

   nikola je hrvatina pravi

 5. Krajina says:

  Eeee baja ti si jedan mucki pravokator pa razumijem ja tebe nije ti lako zivjet u genocidnoj kurvatskoj i bit kurvat imare nemir jer ste zlocinci okupatori na tudoj zemlji nemas ili nemate mura pa stalno serete izbacijo vas je vatikanski Monsanto GMo nacija kurvat...

  • Baja says:

   Sinoc sam ti guzio zenu Krajinoooo Hahahahgafa

 6. Baja says:

  Za kilo sira hahahagaga

 7. n.n says:

  opet ovi becki konjusari! Alo bre idite u vas vaKITAn tamo sigurno imaju dobro usrane stale za vas! U becu trenutno nemaju stale pa tamo niste potrebni sem kao pedercine koje vole cvrstu kobaju u bulji vise nego lebac! Al u vasem vaKITAnu imacete cvrste kobaje vasih ''postenih'' fratara kolko oces!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *