КАНАЂАНИ ТВРДЕ: Иранци су оборили авион!

KANAĐANI TVRDE: Iranci su oborili avion!

9 januara 2020

Premijer Kanade Džastin Trudo je izjavio da je iz više različitih obaveštajnih izvora dobio informaciju da su ukrajinski „boing 737“, u kome su većina putnika bili državljani Kanade, oborili Iranci raketom zemlja-vazduh.

Na konferenciji za medije u Otavi Trudo je rekao da je „obaranje aviona možda bilo nenamerno“.Premijer se takođe zapitao koliko odgovornosti treba da za srušeni avion snose Sjedinjene Američke Države u smislu ubistva iranskog visokog oficira Kasema Sulejmanija. On je ponovio svoj poziv na iscrpnu istragu nesreće, prenosi agencija Rojters.

U padu ukrajinskog aviona poginulo je svih 176 putnika i članova posade, a većina su bili državljani Kanade poreklom iz Irana.

Ranije danas, američki „Njuzvik“ je objavio da je ukrajinski putnički avion, koji se srušio ubrzo po poletanju sa aerodroma u Teheranu, pogođen iranskom protivvazduhoplovnom raketom.

Ubrzo nakon toga, iranska Uprava za civilno vazduhoplovstvo odbacila je navode Amerikanaca nazivajući ih „nelogičnim glasinama“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ivke says:

    budala

  2. Velika Metla says:

    Oborili su ga amerikenjci,da bi,naravno,optužili Iran! Po ko zna koji put lažovi sa zapada lažu. Kad se uzme u obzir nije nikakvo čudo što zapadnjaci lažu,kad se uzme u obzir ko im je gazda. Bog je Istina,sotona je Laž.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *