КАНЦЕЛАР КУРЦ УПУТИО МОЋНУ ПОРУКУ: Ово је рат цивилизације и варварства!

КАНЦЕЛАР КУРЦ УПУТИО МОЋНУ ПОРУКУ: Ово је рат цивилизације и варварства!

3 новембра 2020

АУСТРИЈСКИ канцелар Себастијан Курц поручио је данас, након терористичког напада у Бечу, да се не сме дозволити да се оствари циљ терориста, а то је стварање раздора у друштву.

Курц је, у обраћању грађанима Аустрије, пренео да је терориста синоћ четири цивила убио хладнокрвно из неспоредне близине, наводећи да се ради о једном старијем мушкарцу, једној старијој жени, једном момку и једној конобарици.Такође је рекао да је терориста повредио једног полицајца који му је храбро стао на пут, те је укупно тешко повредио још 14 особа, од којих се неки и даље боре за живот.

„Често смо мислили да је Аустрија острво спокојних, а насиље и тероризам смо познавали само из вести из иностранства. Тужна је истина да живимо у безбедној земљи, али у небезбедном свету“, казао је Курц.

Он је нагласио да је потврђено да се ради о исламистичком нападу, нападу из мржње према основним вредностима, моделу живота, демократије у којој сви грађани имају иста права.

„Синоћњи догађај ући ће у историју као трагичан дан када су убијени наши суграђани, али то је био напад на све нас. Јасно је да нећемо дозволити да нас то застраши. Наше основне вредности, слободу и демократију бранићемо свом снагом, а починиоце злочина, људе који стоје иза њега, привешћемо пред лице правде“, рекао је Курц.

Он је истакао да ће сви који имају везе са овим гнусним злочином бити приведени.

-Али нећемо упасти у њигову замку. Морамо и борићемо се против тероризма, али не смемо испуштати из вида да је наш непријатељ исламски екстремизам који жели да створи раздро у нашем друштву. Тој мржњи нећемо дати простор. Наш непријатељ нису припадници једне верске заједнице, или људи који долазе из неке одређене земље, већ екстремисти и терористи којима нема места у нашем слободном друштву. Не сме бити толеранције према нетолеранцији. То није сукоб хришћана и муслимана, или Аустријанаца и миграната, већ борба свих људи који верују у мир, то је рат цивилизације и варварства, који ћемо одлучно водити– нагласио је Курц.

KOMENTARI10 коментара

 1. Avangard-Kinzal says:

  HAHAHA, kako da ne, vi Austrijanci ste civilizacija 3.rajha, hitlerovska civilizacija konc logora i genocida. A ovi šiptari su civilizacija kamenog doba ili KROmanjonaca...isti ste.

  • Ivke says:

   Austro ugarska je izmislila siptarski jezik, naciju io stvorila im drzavu .

 2. E.Lirsch says:

  Habsburg- Zutokljunac…. Ceka i sam sta ce mu Kanzelarka reci. Od 1918 godine su privezak Nemackoj i t ce i ostati do sledeceg rata. A posle njega vise ich nece ostati dovoljno ni za POKRAINU.

  • Suzuki Vitara says:

   To su "borci za slobodu", kad ubijaju Srbe. Ali kad ubijaju Germane, e onda su vec prokleti varvarski teroristi. Obucavali ste olos dzihadski, koji se sad otrgao pa grize onog koji ga je stvarao.

 3. petrovgrad says:

  Totalno pogrešna procena. Apsolutno ne poznavanje Muhamedanstva kao religije. Taj Šiptar od 20 godina nezna ni da čita Kuran. Vera je sao povod, u osnovi je mnogo dublji antagonizam. Napad naziva varvarstvom ušta se i Ja slažem. Kada NATO ubija po svetu da li je to civilizacijski gest. Tako se to ne definiše. Ovakvom izjavom samo još više podstiče razlike.

 4. padre says:

  Pa u pravu je čovek, da su oni cilvilizovani, napadali bi dronovima,kao što to ćine normalne, cilvilizovane države, a ne noževima i sabljama, kao što to čine varvari!

 5. garo says:

  U vezi sa najnovijim dogadjajima u Austriji pozivamo obe strane da odmah obustave vatru i sednu za pregovaracki sto. Pored toda apelujemo na Austrijsku policiju da ne koristi prekomernu silu protiv boraca za slobodu.

  • persida says:

   Joj Garo, nasmeja me, samo tako nastavi.

 6. КромпироваЗлатица says:

  Ne treba država Austrija da poteže vojsku i policiju,da hapsi i osuđuje.Treba da odvoji deo SVOJE TERITORIJE na kojoj će se ONI okupiti,da im prizna nezavisnost,a onda će i oni Austriju - i mir.Dok im,po njihovim procenama, a na osanovu njihovog ustava dodeljena teritorija ne postane tesna.Pa zar oni nisu potomci starog plemena Terorist,koje je od pamtiveka naseljavalo te prostore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u