Кандидат ХДЗ за градоначелника Кутине дели летке са усташким поздравом „За дом спремни!“

Кандидат ХДЗ за градоначелника Кутине дели летке са усташким поздравом „За дом спремни!“

2 јуна 2017

Локални ХДЗ позива Кутињане да гласају за кандидата ове странке за градоначелника Кутине Златка Бабића у другом кругу локалних избора и дијели летке са усташким поздравом и симболима, преносе хрватски портали.

ХДЗ је позвао Кутињане на „обрачун са остацима црвеног режима“, који на челу са кандидатом СДП-а Андријом Рудићем, враћа Кутину „у југокомунистичка времена“.

Уз позив да се гласа за ХДЗ-овог кандидата за градоначелника Кутине Златка Бабића, налази се ратна фотографија Дамира Маркуша, кандидата ХДЗ-а за замјеника градоначелника овог градића.

Маркуш је на фотографији обучен у маскирну униформу, на рамену је јасно истакнут симбол ХОС-а, док у руци држи црну заставу са ХОС-овим грбом, на којем је истакнут усташки поздрав „За дом спремни!“.

Идентична фотографија може се пронаћи и на Маркушевом „Фејсбук“ профилу.

Страначки летак има наслов: „Ајмо Бабићу, ајмо Кутина – За дом!!!“

Локални ХДЗ поручује бирачима да се Дамир Маркуш борио против, како је наведено, „србо-комунистичке агресије“ под историјским поздравом „За дом спремни!“, те да он тај поздрав „живи сваки дан“.

По овом градићу су исписани и графити са истим позивом.

Премијер Хрватске и предсједник ХДЗ-а Андреј Пленковић недавно је у Кутини дао Бабићу снажну подршку за побједу у другом кругу локалних избора.

Пленковић ни до данас није осудио постављање плоче са усташким поздравом надомак некадашњег концентрационог логора Јасеновац.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. 369tappp says:

    Uistinu ..., to što Hrvat ima .., to nitko nema...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u