KAO DA JE NAJGORI KRIMINALAC: Najstroži tretman za Radeta Markovića

KAO DA JE NAJGORI KRIMINALAC: Najstroži tretman za Radeta Markovića

30 decembra 2013

MARKOVIC RADOMIR 2- 00Nekadašnji šef RDB prebačen u samicu u KPZ Zabela.

Nekadašnji načelnik Resora državne bezbedosti Srbije Radomir Marković prebačen je u samicu u Sedmom paviljonu požarevačkog zatvora Zabela, saznaje Danas nezvanično. Markoviću je nakon 13 godina robije ukinuta radna obaveza i nalazi se u najstrožem režimu, koji podrazumeva boravak u samici i korišćenje samo kašike za jelo, i slična zatvorska pravila.

Markoviću je stavljeno do znanja da je do promene tretmana došlo zbog njegove lične bezbednosti, dok njegova porodica smatra da je reč o rezultatu pisanja medija pre nekoliko sedmica, kaže izvor Danasa. Ovakav tretman osuđenika koji ima 68 godina, odležanu četvrtinu kazne i poštuje zatvorska pravila, nije uobičajen, smatra izvor našeg lista.

Podsetimo, sredinom novembra objavljeno je gotovo istovremeno da je Markovićtražio pomilovanje od predsednika Tomislava Nikolića (zbog čega ga je u Zabeli posetio i predsednikov savetnik Oliver Antić), kao i da je neformalno ispitan zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Komisija za istinu o ubijenim novinarima na čelu sa Veranom Matićem, objavila je da je sa Markovićem razgovarao neimenovani član ovog tela povodom istrage o Ćuruviji, te da je u razgovoru sa njim bišvi šef RDB pomenuo i disk sa osetljivim podacima. Markovićje posredno demantovao da je takvu ponudu dao, međutim vodeći srpski mediji su spekulisali da li je reč o disku sa dosijeima bivših opozicionih političara,  dosad nepoznatim informacijama o ratnim zločinima iz devedesetih. Marković je uhapšen u februaru 2001. a služi maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog ubistva Ivana Stambolića i članova SPO na Ibarskoj magistrali.

(Danas)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *