КАО ГРOМ ИЗ ВЕДРА НЕБА: Оснива се представништво Министарства одбране Русије у Србији

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Osniva se predstavništvo Ministarstva odbrane Rusije u Srbiji

20 oktobra 2020

Premijer Rusije Mihail Mišustin odobrio je nacrt sporazuma Ministarstva odbrane Rusije između vlada Ruske Federacije i Srbije o osnivanju predstavništva Ministarstva odbrane Rusije pri Ministarstvu odbrane Srbije.

„​​Odobriti nacrt sporazuma između vlade Ruske Federacije i vlade Republike Srbije o osnivanju predstavništva Ministarstva odbrane Ruske Federacije pri Ministarstvu odbrane Republike Srbije, koji je podnelo Ministarstvo odbrane Rusije i usaglasilo sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije i drugim zainteresovanim saveznim izvršnim vlastima“, navodi se u dokumentu objavljenom na zvaničnom portalu za pravne informacije.Ruskom Ministarstvu odbrane naloženo je da vodi pregovore sa Srbijom uz učešće zainteresovanih saveznih izvršnih tela i potpiše sporazum u ime ruske vlade po postizanju dogovora.

Kako se navodi u tekstu sporazuma, predstavništvo Ministarstva odbrane Rusije u Srbiji se formira u cilju pomoći srpskoj strani u rešavanju pitanja vojne i vojno-tehničke saradnje, davanja smernica za aktivnosti ruskih vojnih specijalista u Srbiji za pružanje pomoći u izgradnji oružanih snaga zemlje, obuci u radu, popravci i upotrebi naoružanja i vojne tehnike koju je isporučila Rusija.

U dokumentu se precizira da će predstavništvo održavati ruska strana.

U sporazumu se takođe navodi da srpska strana pruža šefu predstavništva mogućnost da po potrebi poseti, a uz prethodni dogovor sa Srbijom, vojne jedinice Oružanih snaga Srbije koje imaju rusko naoružanje i vojnu tehniku.

Takođe, rukovodilac može lično da informiše rukovodstvo Ministarstva odbrane Srbije o radu predstavnika predstavništva u okviru ispunjavanja obaveza u okviru vojne i vojno-tehničke saradnje između Oružanih snaga Ruske Federacije i Oružanih snaga Srbije i da koristi postojeća sredstva Oružanih snaga zemlje za sprovođenje svojih aktivnosti, prethodno se dogovorivši sa srpskom stranom.

KOMENTARI23 komentara

 1. Gardista says:

  Cekaj malo, mi kupujemo njihovo oruzje a oni ce moci da ga koriste u svoje aktivnosti. Koje su ovo gluposti?! Bolje onda da kupukemo kinesko naoruzanje po duplo povoljnijim uslovima koje cemo samo mi koristiti...nesto se sprema.

  • Mile says:

   Lakše malo, uspori Neće valjda svaku mašinu koja im bude potrebna dovlačiti iz Rusije, nije u pitanju samo golo oružje.

  • Mile says:

   NATO jača vojsku lažne države Kosovo*, ali i svoje vojne potencijale oko Srbije. Nove NATO baze niču u Rumuniji, Hrvatska se konstantno naoružava, u Makedoniji preuzeli su dobru vojnu bazu Krivolak, planiraju nešto i u Kumanovu bliže Srbiji, na severu Grčke šire se u nekoliko baza. Krajnje je vreme.

  • Serbski Geroji says:

   E Gardisto idi malo čuvaj stražu tek si se probudio. Ni kod babe nema džabe, platili smo samo carinu, oni to neće da koriste za svoje potrebe već u našu odbranu jer se radi o Ministarstvu odbrane. Ne može da bude kinesko, zato što kada Amer čuje Rus odmah pada u nesvest.

   • milanm says:

  • Stanojević Zoran says:

   A nesmeta ti prisustvo NATO oficira u Generalštabu Vojske Srbije. Da te citiram: "Oni ga koriste u svoje svrhe", (pa reci da je izvučeno iz konteksta), ako nisi bot, onda zaista nemaš pojma, ali je važno da imaš svoje mišljenje. Kao u doba kroatokomunista: "Nisam čitao, ali oštro osuđujem". Isključi televizor, uključi mozak. Da ne pominjem izvesnog gospodina Amadeusa iz Ujedinjnog Kraljevstva, u Srbiji poznatijeg kao Engleska, koji pomno nadgleda rad Ministarstva Unutrašnjih poslova Srbije. E, moji Srbi gde vam je pamet?

  • Suzuki Vitara says:

   Rusi mogu da koriste nase naoruzanje, ali i da ga dopunjuju i modernizuju, vec prema planiranim aktivnostima i potrebama. Nemoj da se brines, ako si Srbin, ili brini ako nisi, od volje ti.

  • Zorana says:

   Ocigledno mi vise nemamo ni vosjku koja bi rukovala opremom, a pogotovo kvalitetan kadar u visim cinovima. Tu bi nam onda Rusi uskocili u slucaju nevolje, jer nas je ucic doveo na nivo da nemamo nista i ako neko krene na nas, nece nas biti u roku od 2-3 dana. Mozda i krace.

  • pravda says:

   GARDISTA POPI MLEKO PA NA SPAVANJE. NIJE OVA TEMA ZA TEBE . KAKVI CRNI KINEZI . DA SMO MI NORMALNI DA DAMO BAZE RUSIMA U BUJANOVCU I SUBOTICI , NEBI BILO NIKAKVOG SIPTARSKOG MESETARENJA PO NASEM KiM ,A I NATO FASISTI BI ZNALI DA NEMA VISE BOMBARDOVANJA SRBIJE I UBIJANJA MALE MILICE RAKIC,I UBIJANJA BANJALUCKIH BEBA. ZIVELA RUSIJA

 2. Beli Orao says:

  Hmmmm, živi bili pa vidjeli , nadam se da nije patka vlasti u Beogradu !?!?

  • Mirjana says:

   Videćemo patkove iz vlasti Srbije, koliko ih ima. Naime Srbija tek treba ovaj predlog ruske strane da prihvati i potpiše. Inače ovu vest je objavio ruski TASS "Mišustin odobril proekt sozdaniя predstavitelьstva Minoboronы RF v Serbii".

   • persida says:

    Vucic to nece smeti da potpise.

   • Sampanđil says:

    Ama ljudi urazumite se, ko može da nas zaštiti od nas samih???! Veleizdajnik sigurno neće i ne može. Sve sama igra, kojoj kraja nema.

 3. milorad3 says:

  ovo je dobro, imaćmo kinesku informatiku i CIC i rusku logistiku kao pomoć,samo snažna armija nas može spasiti od opasnih planova koji se motaju nekim protuvama u EU i USA i samo snažna armija može šiptarske zveri da smesti nazad u zoološki vrt iz koga su došli na našu zemlju.Ako dovoljno osnažimo armiju verovatno neće ni pokušati ono što planiraju protiv nas odredjene grupacije sa zapada a planiraju NAPAD na nas u zgodnom momentu bez sumnje, ova ludovanja lajčaka i njemu sličnih isprdaka EU su apsolutno dokaz da oni nisu odustali od pokušaja vojne okupacije naše zemlje ali je to ostavljeno za neko drugo povoljnije vreme kada se ukaže prilika, prisustvo ozbiljne i moderno napružane vojne sile u srbiji bi sigurno promenilo ton "pregovarča" i same pregovarače a to bi nam i omogućilo da ZAiSTA temeljno i brzo ispeglamo šiptariju ako pokušaju nešto na svoju ruku da rovare i glume vojsku a takodje bi dotičnima predstavljalo GARANCIJU brze i efikasne ODMAZDE za svaki pokušaj ubijanja našeg civilnog stanovništva koje je još preostalo pod njihovom okupacijom na kosovu.Vreme pregovora u svetu je pri kraju sad će da rade topovbi to je SIGURNO.Moramo da se pripremimo jer inače nam preti GENOCID od strane bar tri naša "dobra "suseda.Oni ne kriju te namere skoro uopšte i nevidim kako ih sprečiti u tim podlim namerama i planovima sem oružano.Ako budmeo dovoljno snažni vojno oni će se povući u rupe iz kojih su izmeleli jer im je u toj priči jasno da neće moći da se junače sem ako NaTO opet u kompletu podrži njihove napade na nas a to neće biti više tako lako moguće da se izvede i progura unutar NATO.Ima NATO svoje planove a ne da osvaja vojvodinu za hrvate ili kosovo za šiptare, ta priča je za NATO završena i oni su shvatili koliko su besmisleno protraćili vreme ,resurse i UGLED zločinačkom kampanjom protiv nas srba.Otvoren zločin protiv mira je ovde počinjen prvi put od hitlera u evropi i to nije naivna igrica, NE OVDE i NE U EVROPI.Zato nama treba armioja da smirimo usijane glave u neoustaškoj hrvatskoj državi ,terorističkoj muslimanskoj enklavi u bosni i fundamentalisitma i mafijašima iz albanije i iz SVE TRI te tvorevine jer su to TRI otvoreno mafijaške države u evropi i kao takve su i prepoznate i neće im biti dozvoljeno više da mute vodu za svoju vodenicu na balkanu i u evropi.ZATO se sprema SRPSKA ARMIJA da over tri mafijaške grupe ne naprave rat u jugoistočnoj evropi PONOVO.

 4. milos says:

  Odma do kancelarije NATO

 5. Avangard-Kinzal says:

  Konačno. Ovo je izuzetno dobra vrst koja će vjerujem biti po volji komesaru dr.mr.Lajčaku i ostalim glavešinama u istočnom krilu 4.rajha,pardon,Eu.😚

 6. Jedino Boga ima, mi smo samo privremeni says:

  E, napokon brate, kada to zaživi biće to dan moje krsne slave jer se radi o velikom blagoslovu Božijem, a verovatno će se to svečano i dogoditi na neki verski praznik da nas Bog vidi.

 7. Otpor idijotizmu says:

  Ako ovo zazivi imamo sanse da opstanemo kao nacija.

 8. sasulja says:

  Za Srbiju,nema drugog spasa,to u osnovi citaj, ruska vojna baza u Srbiji.

 9. šiško says:

  Ako, ako! Živi bili! Bože zdravlja, pa do leta da udjemo u vojni i ostale saveze sa Rusijom. U sve u koje nas puste:)

 10. Cp6a says:

  Milo srbskom srcu i to neka je samo početak.

 11. Archelay says:

  Nakon ovakvog dogadzaja sa nestrpljvoscu cekam reakcije tog Norvezanina i razno raznih mesetara poput Lajceka.Samo mi je nejasno kako to da su Englezi pustile Srbe kroz vodu a zadrzali Bugare, Grke i ostale vazale koji za njhove interese ginuli u balkanskim ratovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *