КАО ГРОМ ИЗ ВЕДРА НЕБА! Америчка војска би могла да се повуче и са Косова!

KAO GROM IZ VEDRA NEBA! Američka vojska bi mogla da se povuče i sa Kosova!

4 septembra 2021

Povlačenje američkih trupa iz Avganistana izazvalo je otvoreno zadovoljstvo u Srbiji, ali se trenutno mogućnost odlaska trupa SAD sa Kosova ne smatra realnom u kratkom roku, prenosi „Koha“ pisanje austrijskog lista „Di Prese“.Navodi se da se povlačenje američkih trupa učinilo kao mogućnost koja se može očekivati i na drugim mestima.

Dodaje se da iako su o zatvaranju vojne baze Bondstil nedaleko od Uroševca redovno razgovarale američke diplomate i političari, „srpski snovi o potpunom povlačenju SAD sa Kosova izgledaju nerealni“.

Prazne kasarne Bondstil, kako se navodi, bi mogle biti ispunjene Avganistancima, bivšim vojnim osobljem SAD u Avganistanu, a prvi kontingent je već stigao na Kosovo, za koje je američko prisustvo garancija za bezbednost i državnost koju Beograd ne priznaje.

Podseća se da je nakon sukoba na Kosovu prisustvo međunarodnih trupa Kfora smanjeno sa početnih 50.000 vojnika na sadašnjih 3.578, a da sada SAD imaju drugi kontingent od 624 vojnika na Kosovu.

(Kosovo onlajn)

KOMENTARI12 komentara

 1. Karital says:

  I šta će da bude ako se povuku sa Kosova?

  • padre says:

   Rupa!

  • Gardista says:

   Kako sta, mi cemo naseliti talibane. Nemas pojma

  • Boban says:

   Karital, prdežu horvatski, opet smrdiš na srpskim portalima. Ostani ovde gde te geni vuku, svima je drago što voliš da čitaš vesti koje raduju Srbe. Neka te, uživaj, jer su počeli da duvaju vetrovi koji će razduvati maglu i kroaštinu i nad srpskim zemljama na zapadu Balkana.

  • Djordje says:

   povlacenje je neimwnovano jer nema sirovine iz afganistana za narkotike. Drugo i USA je pred bankrot i nemoguce je stampati tiliko novca koji treba za finansiranje svih baza po svetu.

 2. Boza says:

  Carstvo polako tone. Maske padaju. "Svetska sila" polako tone u istoriju....

 3. PETROVGRAD says:

  Bajden i Putin su dogovorili podelu interesnih svera. Evropa pripada Rusima.

 4. Beli Orao says:

  Ami idite kući , svojoj djeci , ženama , majkama ! Niste vi ovdje na Kosmetu ništa izgubili a život je kratak da bi ste ga trošili po tuđim gudurama a nebili sa svojima najmilijima zarad nečijih interesa a ne vaših !!!

 5. milorad5 says:

  oni su već više puta diskutovali o zatvaranju te baze i postavljana su ozbiljna pitanja o funkcionalnosti i potrebi te baze ali je nark kartel unutar armije to blokirao.Medjutim ona će sada biti zatvorena jer više nema opijuma iz afganistana za transport i zato što dalje održavanje te potpuno nepotrebne baze može da pobudi sumnje u vezi drugih poslova, a nedavne racije na crnogorske i šiptarske klanove svuda po svetu a naročito u evropi jasno stavljaju do znanja da su oni puštenhi niz vodu.Kada se USA povuku sa kosova ZGAZIĆEMO šiptarsku mafiju i nelegalnu najezdu stranaca i pljačkaša na našu zemlju i biće izbačeni napolje van granica srbije,gde već stignu da pobegnu oni koj preteknu.Kolektivna krivica čitavog tog korpusa i klupka bandita na kosovu prema našem narodu je NEOSPORNA, i zato će biti kažnjeni KOLEKTIVNO.Ovo je odgovor na gornje pitanje.

  • Cp6a says:

   Obično se neprijatelju vraća barem duplom merom, da mu više nikad ne padne na pamet da zlo ponovi, ali čak i da vratimo istom merom, to bi bilo to što si napisao. Podržavam.

 6. Mate says:

  Očito je da SAD tone i da se raspada, a zamijenit će ga Euroazijska Unija kojim će vladati Veliki Izrael, Sanhedrin i Mesija.

 7. persida says:

  Lucifer vec vlada, jevrejski Mesija ce biti samo njegova sekretarica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *