КАО И 90-их, СЛОВЕНЦИ ОПЕТ ПРВИ НАЈАВЉУЈУ РАТ НА БАЛКАНУ

КАО И 90-их, СЛОВЕНЦИ ОПЕТ ПРВИ НАЈАВЉУЈУ РАТ НА БАЛКАНУ

15 априла 2021

Бошњачки и хрватски члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић о наводном словеначком „нон-пејперу“ који предвиђа распад БиХ и промене граница у региону, поручују да неће дозволити да се атакује на територију те државе, њену независност и интегритет.

И док Комшић, који је покренуо целу причу обелодањивањем питања које је члановима Председништва БиХ у марту поставио словеначки председник Борут Пахор о могућем мирном разлазу, каже да та тема није нова, Џаферовић тврди да све то БиХ, регион и Европу води у рат.„То је потпуно јасно. Ми нећемо дозволити ни по коју цену да се атакује на територијални интегритет БиХ, на њену независност и суверентитет. Тога морају бити свесни сви. Они који то желе и раде на томе, увлаче и Босну и Херцеговину и регион и Европу у рат. Мислим да то никоме не одговара“, навео је Џаферовић.

Казао је да БиХ тражи од европских институција и НАТО да им помогну.

„Никада се више ништа у БиХ неће моћи одлучити без нас који смо пупчаном врпцом везани за нашу домовину БиХ, коју волимо и ценимо“, рекао је и свим, како је навео, ретроградним снагама у БиХ и окружењу, Европи и свету да је историја учитељица живота из које коначно треба нешто да науче.

„Царевине су долазиле, пропадале и одлазиле, а БиХ је остајала и опстајала. БиХ је сачувала своју целовитост и независност у времену када су велике силе атаковале на БиХ, у најтежем периоду своје историје захваљујући Армији РБиХ чију годишњицу данас обележавамо“, рекао је Џаферовић, пренео је сарајевски портал Кликс.

Додао је да БиХ неће моћи да уради нико ништа док је оних који је воле и поштују.

Сада би, навео је Џаферовић, „неки картографи да одвајају делове БиХ у којима је извршен геноцид и масовни злочини“.

„Они би да награђују оне који су то урадили. То је антицивилизацијски и варварски. То не може проћи, тога морају бити свесни сви“, поручио је и додао да ће БиХ институције одговорити онако како буду у стању да одговоре.

Рекао је и да не зна одакле су дошли актуелни „нон-пејпери“, али да ће учинити све да ту ствар раскринкају.

„Они који стоје иза овога, ко год то био, они су непријатељи БиХ“, рекао је и додао да сматра да ово не ради Европа, већ радикални и ретроградни кругови у Европи.

Комшић је рекао да идеја из наводног словеначког „нон-пејпера“ није непозната, да је БиХ нуђена и пре рата, као и да се ово данас што се рађа из те идеје је, како каже, данас нажалост на власти у појединим европским земљама, а у дубини душе је мотивирана антиисламизмом и антисемитизмом.

„Ово нису нове ствари, али да раније нису имале ову форму и политичко залеђе“, рекао је Комшић и додао да је „све то припремано“ и „само Бог зна шта ће све изаћи у наредним данима“ везано за ову причу.

KOMENTARI10 коментара

 1. Spiro says:

  Slovenac je produkt debelog creva

  • Isukrst of evil says:

   Bosnjak i hrvat isto

 2. Pingback: KAO I 90-ih, SLOVENCI OPET PRVI NAJAVLJUJU RAT NA BALKANU – Prava istina o svemu

  • da da says:

   Slovenac jesi pitao mamu jel te napravio pomoćni zidar.

  • Željko says:

   Umjesto “srpski svet” da ne bude “beogradski pašaluk”…

  • Isukrst of evil says:

   Primio si Billovu vakcinu ?

 3. Pravda says:

  ovaj dzaferovic je prava debilcina. samo da mi je znati koje skole on zavrsi.

 4. padre says:

  A kako i sa ćime oni to neće dozvoliti?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u