КАО И УВЕК: НАТО силом одређује будућност Македоније!

KAO I UVEK: NATO silom određuje budućnost Makedonije!

2 oktobra 2018

Pregovori o stupanju Makedonije u NATO već su počeli i mogu biti završeni do januara 2019. godine, rekao je generalni sekretar tog vojnog saveza Jens Stoltenberg na brifingu u Briselu.

„Pregovori o stupanju su već počeli i ja očekujem da možemo da ih završimo do januara naredne godine“, rekao je Stoltenberg novinarima uoči sutrašnjeg sastanka ministara odbrane država-članica NATO-a.

On je dodao da za Makedoniju nema drugog puta u NATO osim prihvatanja sporazuma o promeni imena te zemlje.

„Mi smo pažljivo pratili savetodavni referendum u Makedoniji. Sinoć sam razgovarao sa premijerom Zoranom Zaevom. Nastavićemo da održavamo tesne kontakte. Pozdravljam glasanje ’za‘ na referendumu. Odluka o daljim koracima ostaje na Skoplju. NATO je spreman da pozdravi tu zemlju kao svog 30. člana. Međutim, jedini način je realizacija sporazuma o imenu. Nema drugog puta ka članstvu u NATO“, izjavio je generalni sekretar.

Podsetimo, referendum o promeni imena Makedonije koji je održan u nedelju, 30. septembra, nije uspeo zato što je izlaznost bila manja od 50 odsto glasača upisanih u biračke spiskove.

KOMENTARI6 komentara

 1. Stop says:

  Ko je nesto drugo ocekivao , ili je corav i li glup ,Pa NATO je zlocinacka organizacija , Nacija iznad svih Nacija . Samo treba pogledati sta su radili zadnjih 30-40 i bice mu sve jasno .

 2. Zoran says:

  Nema veze, nek azavodi silom, ima 100 ljudi u vlastoi koji su za NATO, ali narod nema.

 3. Velika Metla says:

  Je li ta reč pregovori nova reč kojom se naziva okupacija?

 4. Rujanac says:

  Što b reko Mujo: skićalo, ne skićalo, ti si meni janje! Macedonia je za nato kao laka devojka: kad kaže - ne, oni po grčki razumeju - da. Oni makedonski referendum tumače po svojim a ne Makedonskom Ustavu. Jer tako mogu da i dalje blefiraju,kao prave bitange. Makedonija je to i zaslužila zbog svog neverstva Srbiji, al će joj Srbija biti j e d i n a pomoć i podrška u budućem belaju. Ipak je to bila vekovima Južna Srbija, i jedan narod. Makedonska nacija je proglašena 1992.godine u bivšoj Jugoslaviji. Nikada prije nije postojala.

 5. Barakuda says:

  Kakvo licemjerje...neviđeno !

 6. Dani says:

  Ko je drugacije ocekivao!?Ovo se zove "brak" na silu,ali i tom nakaradnom i neprirodnom"braku" i "brakovima"uskoro ce da odzvoni,a kad odzvoni ,oni koji su ucestovali u "provodadzisanju" ne bih bio u kozi kad narod ustane,lele im ga majci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *