КАПЕТАН АМЕРИКА – АМЕРИЧКИ ХЕРОЈ се у 34. години упуцао – пред супругом! РАТОВАО И УБИЈАО ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ

KAPETAN AMERIKA – AMERIČKI HEROJ se u 34. godini upucao – pred suprugom! RATOVAO I UBIJAO PO CELOM SVETU

12 jula 2020

AMERIKANCI mnogo vole da liče na sebe iz holivudskih filmova u kojima su heroji i supermeni. U kojima im niko ne može ništa.

Ali, ne da im se. Ponekad i nejbolji među njima pucaju k`0 vaze od tankog porcelana.

Stariji narednik specijalnih snaga američke vojske, Endrju Kristijan Markesano o kojeg su toliko pravili heroja da su ga prozvali Kapetan Amerika, izvršio je samoubistvo.

U svojoj 34. godini. Upucao se pred suprugom.

Nije objavljeno gde se u tim trenucima nalazilo njihovo troje dece.

On koji je u šest navrata ratovao u Avganistanu i još toliko puta drugde po planeti gde je trebalo nekoga tlačiti u interesu Sjedinjenih Država i onih koji preko njih nastoje da (za)vladaju svetom.

Za zasluge je dobio i Zelenu beretku i medalju „Srebrna zvezda“.

Od dizanja ruke na sebe nije ga odvratilaslužba u Pentagonu koja mu je bila osigurana i – na dohvat ruke.

Njegova rodbina smatra da nije uspeo da izađe na kraj sa „ratnim traumama“.

Ratovao je u sastavu bataljona 2-508. Njegovo samoubistvo bilo je 13-to po redu među borcima te jedinice.

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad2 says:

  Sex,droga i rokenrol+mitraljez.Ko zna šta su radili u tom bataljonu a kad shvate za koju zver rade onda ili prolupaju totalno i postanu zombiji sa puškom u ruci ili se ubiju.Ovo je ko zna koje po redu samoubistvo u američkoj armiji i to nema veza sa ratnim traumama nego sa zločinima koje čine njihovi vojnici u ime demokratije u koju toliko naivno veruju regrutu tamo.Ali to je prošlo vreme ,aber je u narodu tamo koja je to vojska , šta su PRISILJENI da rade za platu i kakve PROTUVE su im OFICIRI u većini slučajeva.Zato više ne mogu da nakupe regrute.Naročit je problem sa pilotima jer tamo imaju najjasniju predstavu ŠTA i KOGA ih šalju da bomarduju.Posle par bombardovanih bolnica ili dečijih vrtića brzo ukapiraju za koga rade.Moral armije zavisi od uverenja vojnika pre svega,zato je na kraju rata hitlerova armija uglavnom živela na METADONU.Pola vermahta je od polovine 1944 do kraja rata bilo drogirano do ušiju, inače nikako drugačije nisu mogli da ih pošalju u borbu a to je slučaj i sa dobrim delom američke armije.Gde god oni naprave veću bazu potpuno je redovna pojava narkotika i povećanog kriminala u celoj toj zoni,gradu ili pokrajini, bilo koje države domaćina.Negde je to manje vidljivo,negde više ali je redovna pojava da lokalna mafija odlično profitira od američke vojske:)Zato im se "heroji" ubijaju,kad shvate da su promašili život, i posle presije neželjenih, vidljivo zločinačkih zadataka i službe koja je sve drugo a ne časna, normalan čovek može samo da se ubije.Predoziranjem ili pištoljem svejedno je.To je i ovaj uradio i nije zadnji.

  • Milan says:

   Pravi komentar!

 2. VRSK says:

  PSTS Nema leka...

 3. persida says:

  Pojela ga karma. On je mrtav, a oni koji su ga poslali u ratove, jedu sladoled.

 4. herr Udo Kurtzmeister says:

  Znaci skvikno i junacina Kapetan Cemerika :-))) Sad cekamo one junacine KROmanjonce koji su kao placenicki kerovi ratovali na strani ukro-nacisticke sabrace u neminovno izgubljenom i uzaludnom ratu protiv Rusa. A sta ce da bude sa ovim nasim junacinama,KROmanjoncima, tih 250.000 ptsp junacina, ako Srbi sledeci ruski primer zadnjih 10-ak godina krenu da vracaju svoje teritorije???

 5. Nebojsa says:

  Nemoze se ici i ubijati po svetu i sa tim osecajem da si ubijao nevine ljude ziveti, onako kako si druge ubijao moras i sebe jednostavno to je takav zakon prirode, Boga i to nemoze niko pobediti. A to sto se kriju iza USA i ona ce doci na red samo polako..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *