Kapetan Dragan: Srbija mi okrenula leđa

Kapetan Dragan: Srbija mi okrenula leđa

15 juna 2013

Kapetan Dragan - youtube“Već sedam godina sam u zatvoru u Australiji zbog lažne optužbe Hrvatske da sam ratni zločinac. Razočaran sam u državu koja mi do sada nije pružila nikakvu pomoć. Ginuo sam za Srbiju, ali su me svi zaboravili. Borim se sam da me ne izruče Zagrebu. Ležim nevin i trunem u zatvoru, iako mi nije ni suđeno ni presuđeno”. Ovim rečima svoju ispovest počinje Dragan Vasiljković (59), poznatiji kao Kapetan Dragan, iz zatvora “Silvervoter” kod Sidneja. Kapetan Dragan kaže da ge posebno boli neispunjeno obećanje premijera Srbije Ivice Dačića, pišu “Naše novine“.

“Dačić me je pozvao telefonom kad je boravio u Australiji prošle godine. Razgovarali smo 15 minuta, obećao je da će Srbija učiniti sve za mene. Delovao mi je iskreno. Rekao mi je: “Čim se vratim u Srbiju, videću kako možemo da ti pomognemo. Izdrži, ne može ovo još dugo da traje“. To mi je dalo nadu“ kaže Kep.

“Međutim, vreme prolazi, pomoć od države ne stiže. Sad se pitam za šta sam se borio?! Vratio sam se iz inostranstva da pomognem Srbima. Imao sam karijeru, ugled, bogatsvo, ali sam ipak otišao da zaštitim narod u Krajini. Država je pomogla haške optuženike, ali ne i mene. Hrvatska je ozbiljno ušla u ovu priču i čini sve da me Australija isporuči. Srbija mi je okrenula leđa“, kategoričan je kapetan Dragan.

Komandant “Knindži” kaže da ga u Australiji tretiraju kao zločinca i kriminalca.

“Nažalost, za mene rat još traje! Jedini sam politički zatvorenik u Australiji. Ovde sam u zatvoru s mafijašima i ubicama. Dve godine sam bio u samici. Zdravlje mi je ozbiljno narušeno, u ćeliji zna da bude i 45 stepeni! Uhapšen sam zbog poternice Hrvatske o navodnim ratnim zločinima. Neverovatno je da sam bio svedok u Hagu, da u to vreme protiv mene nije pokrenut nikakav postupak“, priča Vasiljković.

“Kad sam se vratio, u Australiji sam živeo normalno. Onda se pojavio tekst u novinama kako “Australijom slobodno šeta ratni zločinac”. Ubrzo je stigao i zahtev iz Hrvatske. Iako Australija dosad nije izručivala svoje državljane, ipak su doneli odluku da me isporuče. Očigledno je da je problem to što sam Srbin i što sam unapred osuđen za ratni zločin“, rekao je on.

KOMENTARIJedan komentar

  1. dejan says:

    SRBIJA JE SMECE OD DRZAVE KAO I VECINA GRADANA SUPLJI GLUPANI NAZALOST. AKO JE ON DRZAVLJANIN SRBIJE A JESTE USTASKI POKVARENJACI BI AKO IM PADNE NA PAMET MOGLI STAVITI NA OPTUZNIICIU BILO KOG IZ SRBIJE KOJI I NIJE UCESTVOVAO U RATU.I OPTUZITI GA PO NJIHOVIM NAZOVI DOKAZIMA. AKO SU NEVINE SRBE U HRVATSKOJ 1991 UBIJALI BEZ OPTUZNICE ZASTO PROSECNI GLUPAN U SRBIJI NE MISLI DA MOUG NEKOG OPTUZITI I IZMISLITI I TRAZITI IZRUCENJE HAGU. TO PROSECAN GLUPI SRBIN UOPSTE NE SHVATA..ZA NJEGA JE TO NEMOGUCE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *