KARAMARKO: Pusićeva u Beogradu uvredila Hrvatsku, neka se izjasni da li su Srbi izvršili agresiju

KARAMARKO: Pusićeva u Beogradu uvredila Hrvatsku, neka se izjasni da li su Srbi izvršili agresiju

26 februara 2014

Karamarko-u-osmoj-izbornoj-jedinici_ca_largeGospođu Vesnu Pusić pitao bih u vezi njenih izjava u Beogradu u kojima ona izjednačava neke politike koje su dovele do rata, agresora i napadnutog, to je sramotno. Izjednačava Miloševića i Tuđmana. To nije izravno rekla, ali asocijativno svakako da, pa je prekršila i hrvatski ustav”, kritikovao je šef HDZ-a hrvatsku ministricu spoljnih poslova Vesnu Pusić nakon posete Srbiji.

Voleo bi da se napokon izjasni da li je na Hrvatsku izvršena agresija ili su se potukla nekakva plemena, što proizlazi iz njenih reči. Ona kao ministrica spoljnih poslova sebi dopušta takvu izjavu u Beogradu i na taj način vređa branitelje i sve građane Hrvatske”, tvrdi Karamarko.

Šef hrvatske opozicije prozvao je i predsednika Ivu Josipovića zamerajući mu da se boji suprostaviti vladi, za koju Karamarko kaže da je nesposobna. Hadezovski skup u Omišu, na kojem je Karamarko izvređao srpskog predsednika Tomislava Nikolića, a prisutni su uvredljive reči dobacivali za ova Ive Josipovića, izazvao je i niz reakcija u Hrvatskoj, pa je sam Josipović izjavio da HDZ, ali i Hrvatska zavređuje boljeg političara nego što je Karamarko.

Pusićeva tvrdi da je istup predsednika HDZ-a u Omišu govor mržnje, a pozivi da se ljude baca u jamu, što se čulo u Omišu, za šeficu diplomatije je pokušaj rušenja zemlje.

Primer ekscesa u novijoj hrvatskoj istoriji je govor na splitskoj rivi, a ovo po načinu je gore od toga. Po sadržaju što je Karamarko tamo izgovorio i način na koji je podržao jedan poklič za uništenje je sramotan i apsolutno nedopustiv. Niko ko pretenduje da učestvuje u političkoj utakmici ne sme da podržava one koji pozivaju na bacanje u jame. To je skandalozno“, kaže Vesna Pusić.

KOMENTARI3 komentara

  1. velimir says:

    KARAMARKO KOJE GODINE JE SRBIJA NAPALA HRVATSKU I O KOJOJ AGRESIJI PRIČAŠ??? OČIGLEDNO JE DA U HRVATSKOJ VLADA TOTALNA AMNEZIJA I MEŠANJE DATUMA I GODINA.

  2. mitovi mitovi says:

    To smeče od "žene" je marginalizirano u Hrvatskoj !

  3. Voja says:

    Svako je lud na svoj mačin ali ovak Kramarko je previše lud.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *