KARGANOVIĆ: Uskoro ćemo objaviti podatke koji će razbiti mit o navodnom genocidu u Srebrenici

KARGANOVIĆ: Uskoro ćemo objaviti podatke koji će razbiti mit o navodnom genocidu u Srebrenici

29 oktobra 2013

karganovic4Direktor nevladine organizacije „Istorijski projekat Srebrenica“ Stefan Karganović najavio je da će do kraja ove ili početka naredne godine biti objavljen približno pravi broj stradalih srebreničkih Bošnjaka u julu 1995. godine, koji će u potpunosti razbiti mit o navodnom genocidu.

Karganović je naveo da „Istorijski projekat Srebrenica“ na ovom poslu radi sa jednom uglednom i kompetentnom institucijom iz Republike Srpske i da će po završteku posla podaci biti objelodanjeni.

„Mislim da će kompletna javnost biti šokirana kada vidi kakve su sve manipulacije tamo rađene. Tema je osjetljiva, a mi ne želimo da se zalićemo sa objavljivanjem informacija sve dok ne budu potpuno provjerene i tačne“, rekao je Karganović.

On je istakao da su, pored već poznatih, otkriveni brojni drugi slučajevi gdje se na spomenicima u Potočarima nalaze ljudi koji su danas živi i zdravi.

Karganović smatra da će rezultati istraživanja biti veoma neugodni za autore famoznog izvještaja Vlade Srpske o Srebrenici iz 2004. godine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Voja says:

    Uvek je dva i dva bilo isto. Tako i utvrđivanje spiskova za normalne ljude nije nikakav problem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *