Kашика меда сваког дана

Kašika meda svakog dana

4 jula 2018

IAKO je med oduvek važio za zdravu hranu, mnogi nutricionisti ga svrstavaju u grupu namirnica koje treba izbegavati za vreme dijete. Škotski nutricionista Majk Mekines ima drugačije mišljenje, pa je osmislio dijetu koja se bazira upravo na toj namirnici.

Fenomen koji se naziva „gladnim mozgom“ odgovoran je zaneuspeh mnogih dijeta, a moguće ga je sprečiti samo jednom kašikom meda.

Telo metaboliše med na drugačiji način nego veštački šećer, objašnjava Mekines. Pošto ne izaziva nagle skokove i padove insulina, koji su glavni krivci za napade gladi i nekontrolisanuželju za slatkišima, naročito je koristan tokom posebnih režima ishrane.

PRVI DAN

Doručak: Dva parčeta grilovane slanine i paradajz

Užina: Šaka maslina

Ručak: Omlet od 3 jajeta sa lukom, paprikom i pečurkama, salata

Užina: Štapići celera sa krem sirom

Dezert: Jogurt sa medom, posut prepečenim semenkama

Večera: Grilovani losos sa brokolijem i boranijom pripremljenim na pari

DRUGI DAN

Doručak: Dva parčeta integralnog hleba sa puterom i medom, mleko

Užina: Pola šake semenki i orašastih plodova

Ručak: Supa od sočiva i dva ovsena biskviti

Užina: Štapići krastavca, šargarepe i celera sa malo krem sira

Večera: Nemasno meleveno meso sa lukom, paprikom i paradajzom, pire od slatkog krompira

Dezert: Jogurt sa medom i bobičastim voćem

TREĆI DAN

Doručak: Činija muslija bez šećera sa jogurtom i suvim kajsijama

Ručak: Salata sa kuvanim jajima, tunjevinom i prelivom sa medom, kruška i malo parče sira

Užina: Parče torte sa medom

Dezert: Voćna salata

Večera: Pileći batak bez kožice, ispržen sa crnim lukom, crvenom paprikom, kupusom, belim lukom i malo tikvice

ČETVRTI DAN

Doručak: Činija muslija sa mlekom i kašikom jogurta

Užina: Jabuka i kolač sa orahom i medom

Ručak: Ispržena jaja sa povrćem, salata

Užina: Malo krem sira sa krastavcem

Večera: Svinjsko meso isprženo sa mešanim povrćem i posluženo sa malo integralnih makarona

Dezert: Bobičasto voće sa jogurtom, posuto kokosovim brašnom

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *