КАТАЛОНИЈА се по убрзаном поступку ОТЦЕПЉУЈЕ ОД ШПАНИЈЕ!

KATALONIJA se po ubrzanom postupku OTCEPLJUJE OD ŠPANIJE!

30 juna 2016

4281239Predsednik vlade Katalonije – Karles Pudždemon – izjasnio se danas za ubrzavanje procesa izdvajanja te autonomije iz sastava Španije.

Učinio je to pred poslanicima regionalnog parlamenta u Barseloni.

Pudždemon je pritom kritikovao odluku španskog suda da povede proces protiv njegovog prethodnika, Artura Masa, zato što je u novembru 2014- organizovao anketu o nezavisnosti Katalonije.

Osvrnuo se i na audio-snimak razgovora između ministra unutrašnjih poslova Španije, Horhe Fernandesa Diasa, i direktora departmana Katalonije za borbu sa finansijskim prevarama, Danijelom de Alfonsom, u kojem je prvi od drugog tražio da obezbedi bilo kakav „kompromitujući materijal“ protiv članova rukovodstava dveju vodećih „separatističkih partija“. Demokratske konvergencije Katalonije i Levih republikanaca Katalonije.

U nastavku je rekao: „Šta nam u ovakvoj situaciji ostaje da učinimo? Da izađemo iz Španije što je pre moguće jer u sastavu te države nećemo dugo izdržati“.

Pudždemon je poslanicima ispričao i da mu je jedan španski demokrata u Madridu rekao: „Katalonci i Baski – bežite što pre možete!“.

KOMENTARI3 komentara

  1. dejan says:

    ode evropa niz vodu

  2. n.n says:

    oprem vam ga dobro europljani...doslo i vama svima na naplatu sto ste nam oteli 15% teritorije i dali je sciptarima,uz dil da vam oni budu novi psi rata...al vas za..e.bali vasi gospodari iz usa.

  3. ARTILJERAC says:

    Po hitnom postupku organizovati referendum protiv i za EU integracija Srbije. Peticija na donjem linku. http://www.peticije24.com/149532 Živela Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *