КАТАР ПРЕТИ РУСИЈИ ТРЕЋИМ СВЕТСКИМ РАТОМ: Спремни смо да уђемо у Сирију!

KATAR PRETI RUSIJI TREĆIM SVETSKIM RATOM: Spremni smo da uđemo u Siriju!

25 oktobra 2015

Qatar to participate in military armored vehicles parade soldiers doha (1)Potencijal vojne intervencije Katara u Siriji mogao bi izazvati početak trećeg svetskog rata, tvrde neki mediji.

Ministar inostranih poslova Katara Halid el Atij izjavio je da njegova zemlja ne isključuje vojnu intervenciju u Siriji. Izjava na prvi pogled deluje kao propagandistička, jer je Katar mala država, iako veoma bogata.

Međutim, Katar već pruža vojnu, finansijsku i političku pomoć sunitskoj opoziciji koja se bori sa sadašnjim liderom Sirije Bašara el Asadu. Svoje namere da uđu u rat protiv sadašnje vlasti u Damasku ranije su objavile Saudijska Arabija i Turska.

To treba, smatra šef diplomatije Katara, shvatiti veoma ozbiljno. Neki mediji se već plaše da izjava otvara mogućnost pokretanja trećeg svetskog rata.

Sredinom oktobra je, tokom pregovora predsednika Rusije Vladimira Putina sa ministrom odbrane Saudijske Arabije Muhamedom bin Salmanom, saudijska strana upozorila o „opasnostima posledicama“ vojnog mešanja Moskve u sirijski konflikt na strani Asada. Za sada je sve na rečima. Međutim, namere zemalja koje podržavaju opoziciju protiv zvanične vlasti već postaju realnost. Na primer, Katar su više puta optuživali za sponzorisanje islamskih terorističkih organizacija, koje su zabranjene u Rusiji, kao što su Al Kaida, Muslimansku braću, Taliban, Islamksa država i Nusra front. Upravo njih trenutno bombarduje ruska avijacija.

Situacija u Siriji je povezana sa geopolitičkim interesima različitih zamalja na Bliskom istoku. Uspesi vladinih snaga čije akcije podržava ruska avijacija svedoče o tome da svoje interese Rusija tako efikasno brani.

Sirijski vojnici kod Alepa ubili lidera Fronta Nusra, al Masrija

Sirijski vojnici ubili su kod Alepa lidera terorističke grupe Front Nusra (Jabhat al-Nusra), Egipćanina Abua Sulejmana al-Masrija, javila je agencija Sputnik, pozivajući se na neimenovani izvor.

Londonski „Dejli mejl“ je, takođe, javio da je Al-Masri ubijen i da je ta sunitska džihadistička milicija koja se bori protiv vladinih snaga u Siriji to potvrdila.

Fotografije njegovog beživotnog tela u krvi i sa ranama postavljene su na internetu, navodi londonski list u internet izdanju.

Uzrok Al-Masrijeve smrti još nije saopšten ali se smatra da je u pitanju „razoran udar“ na tu terorističku grupu.

Prema neimenovanom sagovorniku Sputnika, terorista je ubijen tokom borbenih dejstava kod sela Tal-al-Karsani kod Alepa.

Front Nusra smatra se ogrankom terorističke organizacije Al-kaide u Siriji.

(sputniknews.com)

KOMENTARI13 komentara

 1. mija says:

  Vid' budala!

 2. marko says:

  Budala se naj vise i treba cuvat,u svakom slucaju svi imaju interes da se ispucaju i dograbe nekog kapitala tj.iz nekog interesa o drugom se nista i ne radi.

 3. Meri says:

  Bogati miš preti medi. Da napravimo crtani film.

 4. Aleks says:

  Kako ide ona pesma Uđi slobodno:) a izačeš malo teže... zna se ko je sve to planiro pa če onda Saudici da uđu pa Izrale a ameri na kraju i englezi...to je kao ta zamka za ruse pa da vidimo

 5. Vujadin says:

  Beduini nabavili turbo-kamile pa misle da su svjetska sila.

 6. otac Satarije says:

  Kad krene Katar da baca na Ruse pesak, biće gadno jer to je opako oružje,pesak može da uđe u oči :-)))

 7. Meri says:

  Bogati su imaju novac da angažuju plaćenu vojsku i bolju vojnu tehniku, ali valjda ne mogu da kupe Rusku koja je najbolja. Za svaki slučaj, ništa Putin da ne daje od oružja Srbiji 27.10.2015.. umeli bi ovi naši i sa tim protrgovati.

 8. vuk SAMOTNJAK says:

  KATAR JE CIONISTICKA DRZAVA KOJU SU NAPRAVILI JEVREJI: PRVO KAO PERIONICU NOVCA, A ZATIM KAO GLASNOGOVORNIKA. JEVREJI PRETE NE SAMO RUSIJI NEGO CELOM COVECANSTVU. ONI BI SVET DAVNO UNISTILI SAMO KADA BI BILI SIGURNI DA ONI NECE STRDATI. SADA PROUCAVAJU TAKVU MOGUCNOST. PODMUKLI KRVNICI SU DVE ATOMSKE BOMBE BACILI NA JAPAN U TRENUTKU KAKDA SU SAMO ONI NA PLANETI RASPOLAGALI TAKVIM ORUZJEM, INACE NE BISE SMELI TO URADITI DANAS JE SITUACIJA MALO DRUGACIJA. VERUJEM DA CE NJIHOVA MILENIJUMSKA ZELJA DA VLADAJU SBVETOM IZJALOVITI I TO VEOMA BRZO!

 9. marko says:

  NEK UDU AKO MOGU SVE JE TO MASONSKI VATIKANSKI PLAN KAO PROTIV RUSA .NEK OVI TERORISTI KATAR UDU AKO M OGU I ZA NJIH RUSI IMAJU VAKCINU SMECA ARAPSKA MISLE DA MOGU PRETITI RUSIJI.

 10. frka says:

  Jenu Bulavu na Saudijsku A....jednu na Katar,,i problem rijeshen zauvijek..

 11. MickoNY says:

  Budale, "neko " ih nagovara na zlo, samo ako pokusaju neku glupost, Rusi ce sravniti sa zemljom i Katar, i Saudijsku Arabiju....

 12. mija says:

  Neće njih Rusi jako. Samo će im lupiti čvrgu... od koje će se izvrnuti. :)

 13. Aleksandar Mihailović says:

  Katar guraju u rat USA. Biće upotrebljen i žrtvovan kao figura u šahu a onda matiran. Za koga i čije interese bi Katar da ratuje, a i koga i zbog čega finansira? U čemu je dobrobit naroda Katara što pare troše na ekstremizam i međusobno uništavanj, kome to ide u prilog? Čije interese štiti ako će da pokrene Treći Sv.R, interese Katara i šireg okruženja NE! Čak da ulazak Katara u otvoreni rat protiv zvanične vlasti u Siriji i Rusije podrže i USA i NATO Katar nikada više ne bi bio to što je sada. Nije dobro ovako se "trsiti" jer to može da košta. Na drugoj strani je možda najveći svetski igrač, a ulog je veliki. Dobronamerna preporuka Kataru, pogledajte šta su Vaši prijatelji uradili sa Libijom i Irakom i smirite se!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *