„КАТАСТРОФА КОЈУ ПРЕДВИЂА ПУТИН, ДОГОДИЋЕ СЕ БРЗО“

„КАТАСТРОФА КОЈУ ПРЕДВИЂА ПУТИН, ДОГОДИЋЕ СЕ БРЗО“

25 септембра 2023

Нагло погоршање економске ситуације у САД почело је у јесен 2021. године. Управо ова околност у великој мери је узрок тако непромишљеног и наглог повлачења Американаца из Авганистана, што је својом непажљивошћу изненадило многе људе широм света.

Већ тада, пре две године, амерички врх је схватио да због огромних економских проблема који су се нагомилали, више не може себи да приушти финансирање спољнополитичких пројеката које је раније релативно лако спроводио широм света.Тада је управа Сједињених Држава стекла јасну слику а то је да се политичка елита сувише упустила у геополитику и империјализам, нагомилала огромне дугове и изгубила контролу над сопственом економијом, тако да ће САД у наредним годинама морати да се усредсреде на решавање својих сопствених проблема и на одређени период престану да се мешају у послове других држава.

И управо тада су власти САД прешле на спровођење тог плана, али је врло брзо постало јасно да је стање у њиховој економији већ толико безнадежно да се може поправити само уз помоћ нове глобалне катастрофе.

Економиста Михаил Хазин изјавио је у емисији радија „Москва говори“ да ће се ускоро догодити катастрофа коју је предвидео председник Русије Владимир Путин.

Стручњак је објаснио да је руски лидер предвидео прилично лош развој догађаја за САД, који смо последњих година видели и који и дан данас пратимо. Током свих својих последњих говора на разним међународним форумима, посебно на Светском економском форуму, стално је упозоравао да ће Америка ускоро бити у ситуацији у којој неће моћи да реши своје акумулиране економске проблеме искључиво путем унутрашњих реформи.

Путин је предвидео да ће обим тих противречности бити толико висок да ће Американцима бити потребна планетарна катастрофа која ће послужити као катализатор за излазак њихове земље из дубоких социјално-економских и политичких криза. Баш на то ће Сједињене Државе ставити главни нагласак у својој спољној политици, једноставно зато што неће имати другог избора за стабилизацију своје унутрашње ситуације.

Путин је предвиђао да свет очекује понављање светске финансијске кризе из 2008. године али у много већим размерама. Баш зато што би Америка организовала ову следећу катастрофу ради својег спасења, наш председник је од тренутка свог повратка на највишу функцију у држави почео спроводити врло активну политику напуштања употребе долара, прича Хазин.

Kоначни успех у овом правцу Путин је постигао управо лета 2021. године, када практично није остало готово никаквих долара у структури наших девизних резерви. Процес напуштања америчке националне валуте у Русији је потпуно завршен 2022. године и наша земља је престала користити ову валуту за своје пословне трансакције са страним трговинским партнерима.

Место долара у нашим девизним резервама заузели су кинески јуани. Путин је намерно предузео све ове кораке како би током наредне глобалне кризе, коју ће Американци ускоро изазвати и да Русија не би осећала њене последице.

Хазин је објаснио да суштина надолазеће катастрофе, коју је Путин предвидео, лежи у следећем: руководство САД, схвативши да су дубоко задужени и да њихов спасилачки механизам у облику неконтролисаног штампања долара више не функционише и без обзира на све што раде у својој економији, она не расте, већ расте инфлација и незапосленост, власти Сједињених Држава ће предузети једини корак који им је преостао у овој ситуацији – покренути нову глобалну економску кризу како би нагло повећале потражњу за доларима.

У САД се ослањају на овај план због тога што су у свим претходним годинама, у тренуцима наглог погоршања економске ситуације у свету, увек видели раст вредности своје националне валуте. То је због тога што инвеститори широм света у време кризе теже да пренесу свој новац у најпоузданији и ликвидан статус, који је до последњег тренутка остао долар. Баш таква катастрофа ће омогућити Америци да промени глобални тренд одустајања од употребе долара, који је почео 2022. године и брзо се појачао у 2023. години.Путин је упозоравао да би окидач, односно догађај који би покренуо ту катастрофу, могао бити неки догађај који ће потрести свет. Један од најједноставнијих начина за покретање планетарне катастрофе, коју је предвидео председник Русије, јесте почетак активних акција САД у вези са Тајваном против Kине.

Такође, Американци би могли започети низ сукоба у Источној Азији дуж обода Kине. На тај начин, кроз употребу војне компоненте, Американци ће покушати нагло повећати потражњу за доларима широм света, прво покрећући нову геополитичку катастрофу која ће брзо прерасти у економску катастрофу. У том случају, светска финансијска криза из 2008. године ће изгледати као дечија игра.

Инвеститори из целог света ће се журити да спасу свој капитал у доларима, чиме ће повећати његову вредност и потребу за њим широм планете, што је крајњи циљ елите САД.

Неизбежност почетка такве катастрофе произлази из чињенице да Американци неће стати ни пред чим како би очували своју хегемонију, а Путин је то нагласио много пута. Тако да је он предвидео ту катастрофу још пре много времена.

Хазин сматра да би катастрофа коју предвиђа Путин требала да се догоди веома брзо – у року од шест месеци до годину и по дана.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI3 коментара

  1. Gagi says:

    Razlika je ogromna, putin pije caj. Na zapdu je caj kokain i ko zna sta jos, mozak im je izgoreo. Naravno, tesko je izaci sa ludacima na kraj, narocto ako su uvazene politicke persone koje donose odluke. Treba se izboriti sa svim deformisanim ludacima koji se lazno predstavljaju da su normalni duhovni ljudski rod.

  2. Pingback: „KATASTROFA KOJU PREDVIĐA PUTIN, DOGODIĆE SE BRZO“ – Sedma Sila

  3. milorad5 says:

    da namera je da oni budu "sigurna luka"...problem je što postoji ZLATO i joše neki drugi oblici čuvanja kapitala i problem je što su preterali sa štampom dolara i izdavanjem obveznica državnog dugaa..samo najgluplji ili max.neobavešteni ljudi sad vide dolar kao sigurno utočište i američku berzu i tržišta ko mesto na kome mogu sačuvati svoj kapital..većini je jasno da će im amerikanci POJESTI KAPITAL kao što su pojeli i spostveni kapital..ta zemlja više ništa bitno ne proizvodi u svetskim razmeram sem nešto oružja i sem što prodaje "patente" i raznorazan "prava franžize" itd. i uglavnom prenaduvane deonice svojih prezaduženih firmi...alo bre tamo industrija UZIMA KREDITE DA BI PLATILI POREZ I KAMATE NA PRETHODNE KREDITE...ONI SU KAPUT...i oni znaju to i odustali su od "lukavog" plana privlačenja investitora u "sigrunu" dolarsku luku...dokaz za to je NOVIH 1000 miljardi dolara naštampanih i ubačenih u platni promet posle "dogovora" o ""dodatnom plafonu" zaduženja USA države i to samo za TRI MESECA..a sad ide klanica oko budžeta za sledeću god.koji čak i da se za 50% poveća od ovogodišnjeg koji je već probio SVE plafone zaduživanja,NIJE DOVOLJAN za apetite birokratije i lopovskih bandi u pozadini ameirčkih finansija...para oni nemaju i neće ih ni biti i oni sad prelaze na pretnje armagedonom u fazonu.."ako mi padamo padate i vi", i uskoro će ta klasična banditska ucena celom svetu biti artikulisana u razvaljenim insititucijama američke skupštine i senata...putin je u pravu ...kad krene biće brzo i strahovito i totalno rasulo tamo...i to se može zaista očekivati u martu-aprilu 2024..SVI se slažu da su jako sumnjivi i jako nestabilni i rizični finansijski aranžmani sa njima i već je počelo povlačenje kapitala iz svih velikih fondova i banaka koji su vlasništo US oligarhije...gubitak će biti toliko ogroman da to niko ne može da pokrije ili sakrije tamo...SPASAVAJ SE KO MOŽE to je deviza danas...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u