„КАТАСТРОФА КОЈУ ПРЕДВИЂА ПУТИН, ДОГОДИЋЕ СЕ БРЗО“

„KATASTROFA KOJU PREDVIĐA PUTIN, DOGODIĆE SE BRZO“

25 septembra 2023

Naglo pogoršanje ekonomske situacije u SAD počelo je u jesen 2021. godine. Upravo ova okolnost u velikoj meri je uzrok tako nepromišljenog i naglog povlačenja Amerikanaca iz Avganistana, što je svojom nepažljivošću iznenadilo mnoge ljude širom sveta.

Već tada, pre dve godine, američki vrh je shvatio da zbog ogromnih ekonomskih problema koji su se nagomilali, više ne može sebi da priušti finansiranje spoljnopolitičkih projekata koje je ranije relativno lako sprovodio širom sveta.Tada je uprava Sjedinjenih Država stekla jasnu sliku a to je da se politička elita suviše upustila u geopolitiku i imperijalizam, nagomilala ogromne dugove i izgubila kontrolu nad sopstvenom ekonomijom, tako da će SAD u narednim godinama morati da se usredsrede na rešavanje svojih sopstvenih problema i na određeni period prestanu da se mešaju u poslove drugih država.

I upravo tada su vlasti SAD prešle na sprovođenje tog plana, ali je vrlo brzo postalo jasno da je stanje u njihovoj ekonomiji već toliko beznadežno da se može popraviti samo uz pomoć nove globalne katastrofe.

Ekonomista Mihail Hazin izjavio je u emisiji radija „Moskva govori“ da će se uskoro dogoditi katastrofa koju je predvideo predsednik Rusije Vladimir Putin.

Stručnjak je objasnio da je ruski lider predvideo prilično loš razvoj događaja za SAD, koji smo poslednjih godina videli i koji i dan danas pratimo. Tokom svih svojih poslednjih govora na raznim međunarodnim forumima, posebno na Svetskom ekonomskom forumu, stalno je upozoravao da će Amerika uskoro biti u situaciji u kojoj neće moći da reši svoje akumulirane ekonomske probleme isključivo putem unutrašnjih reformi.

Putin je predvideo da će obim tih protivrečnosti biti toliko visok da će Amerikancima biti potrebna planetarna katastrofa koja će poslužiti kao katalizator za izlazak njihove zemlje iz dubokih socijalno-ekonomskih i političkih kriza. Baš na to će Sjedinjene Države staviti glavni naglasak u svojoj spoljnoj politici, jednostavno zato što neće imati drugog izbora za stabilizaciju svoje unutrašnje situacije.

Putin je predviđao da svet očekuje ponavljanje svetske finansijske krize iz 2008. godine ali u mnogo većim razmerama. Baš zato što bi Amerika organizovala ovu sledeću katastrofu radi svojeg spasenja, naš predsednik je od trenutka svog povratka na najvišu funkciju u državi počeo sprovoditi vrlo aktivnu politiku napuštanja upotrebe dolara, priča Hazin.

Konačni uspeh u ovom pravcu Putin je postigao upravo leta 2021. godine, kada praktično nije ostalo gotovo nikakvih dolara u strukturi naših deviznih rezervi. Proces napuštanja američke nacionalne valute u Rusiji je potpuno završen 2022. godine i naša zemlja je prestala koristiti ovu valutu za svoje poslovne transakcije sa stranim trgovinskim partnerima.

Mesto dolara u našim deviznim rezervama zauzeli su kineski juani. Putin je namerno preduzeo sve ove korake kako bi tokom naredne globalne krize, koju će Amerikanci uskoro izazvati i da Rusija ne bi osećala njene posledice.

Hazin je objasnio da suština nadolazeće katastrofe, koju je Putin predvideo, leži u sledećem: rukovodstvo SAD, shvativši da su duboko zaduženi i da njihov spasilački mehanizam u obliku nekontrolisanog štampanja dolara više ne funkcioniše i bez obzira na sve što rade u svojoj ekonomiji, ona ne raste, već raste inflacija i nezaposlenost, vlasti Sjedinjenih Država će preduzeti jedini korak koji im je preostao u ovoj situaciji – pokrenuti novu globalnu ekonomsku krizu kako bi naglo povećale potražnju za dolarima.

U SAD se oslanjaju na ovaj plan zbog toga što su u svim prethodnim godinama, u trenucima naglog pogoršanja ekonomske situacije u svetu, uvek videli rast vrednosti svoje nacionalne valute. To je zbog toga što investitori širom sveta u vreme krize teže da prenesu svoj novac u najpouzdaniji i likvidan status, koji je do poslednjeg trenutka ostao dolar. Baš takva katastrofa će omogućiti Americi da promeni globalni trend odustajanja od upotrebe dolara, koji je počeo 2022. godine i brzo se pojačao u 2023. godini.Putin je upozoravao da bi okidač, odnosno događaj koji bi pokrenuo tu katastrofu, mogao biti neki događaj koji će potresti svet. Jedan od najjednostavnijih načina za pokretanje planetarne katastrofe, koju je predvideo predsednik Rusije, jeste početak aktivnih akcija SAD u vezi sa Tajvanom protiv Kine.

Takođe, Amerikanci bi mogli započeti niz sukoba u Istočnoj Aziji duž oboda Kine. Na taj način, kroz upotrebu vojne komponente, Amerikanci će pokušati naglo povećati potražnju za dolarima širom sveta, prvo pokrećući novu geopolitičku katastrofu koja će brzo prerasti u ekonomsku katastrofu. U tom slučaju, svetska finansijska kriza iz 2008. godine će izgledati kao dečija igra.

Investitori iz celog sveta će se žuriti da spasu svoj kapital u dolarima, čime će povećati njegovu vrednost i potrebu za njim širom planete, što je krajnji cilj elite SAD.

Neizbežnost početka takve katastrofe proizlazi iz činjenice da Amerikanci neće stati ni pred čim kako bi očuvali svoju hegemoniju, a Putin je to naglasio mnogo puta. Tako da je on predvideo tu katastrofu još pre mnogo vremena.

Hazin smatra da bi katastrofa koju predviđa Putin trebala da se dogodi veoma brzo – u roku od šest meseci do godinu i po dana.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Razlika je ogromna, putin pije caj. Na zapdu je caj kokain i ko zna sta jos, mozak im je izgoreo. Naravno, tesko je izaci sa ludacima na kraj, narocto ako su uvazene politicke persone koje donose odluke. Treba se izboriti sa svim deformisanim ludacima koji se lazno predstavljaju da su normalni duhovni ljudski rod.

  2. Pingback: „KATASTROFA KOJU PREDVIĐA PUTIN, DOGODIĆE SE BRZO“ – Sedma Sila

  3. milorad5 says:

    da namera je da oni budu "sigurna luka"...problem je što postoji ZLATO i joše neki drugi oblici čuvanja kapitala i problem je što su preterali sa štampom dolara i izdavanjem obveznica državnog dugaa..samo najgluplji ili max.neobavešteni ljudi sad vide dolar kao sigurno utočište i američku berzu i tržišta ko mesto na kome mogu sačuvati svoj kapital..većini je jasno da će im amerikanci POJESTI KAPITAL kao što su pojeli i spostveni kapital..ta zemlja više ništa bitno ne proizvodi u svetskim razmeram sem nešto oružja i sem što prodaje "patente" i raznorazan "prava franžize" itd. i uglavnom prenaduvane deonice svojih prezaduženih firmi...alo bre tamo industrija UZIMA KREDITE DA BI PLATILI POREZ I KAMATE NA PRETHODNE KREDITE...ONI SU KAPUT...i oni znaju to i odustali su od "lukavog" plana privlačenja investitora u "sigrunu" dolarsku luku...dokaz za to je NOVIH 1000 miljardi dolara naštampanih i ubačenih u platni promet posle "dogovora" o ""dodatnom plafonu" zaduženja USA države i to samo za TRI MESECA..a sad ide klanica oko budžeta za sledeću god.koji čak i da se za 50% poveća od ovogodišnjeg koji je već probio SVE plafone zaduživanja,NIJE DOVOLJAN za apetite birokratije i lopovskih bandi u pozadini ameirčkih finansija...para oni nemaju i neće ih ni biti i oni sad prelaze na pretnje armagedonom u fazonu.."ako mi padamo padate i vi", i uskoro će ta klasična banditska ucena celom svetu biti artikulisana u razvaljenim insititucijama američke skupštine i senata...putin je u pravu ...kad krene biće brzo i strahovito i totalno rasulo tamo...i to se može zaista očekivati u martu-aprilu 2024..SVI se slažu da su jako sumnjivi i jako nestabilni i rizični finansijski aranžmani sa njima i već je počelo povlačenje kapitala iz svih velikih fondova i banaka koji su vlasništo US oligarhije...gubitak će biti toliko ogroman da to niko ne može da pokrije ili sakrije tamo...SPASAVAJ SE KO MOŽE to je deviza danas...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *