Катастрофални порази Украјинаца у Доњецку

Katastrofalni porazi Ukrajinaca u Donjecku

20 januara 2015

Ukrainian soldiers look on at a Ukrainian checkpoint near the eastern town of SlavianskČetrdeset pripadnika ukrajinskih snaga bezbednosti poginulo je u borbama u Donjecku za poslednja 24 časa i uništena su dva tenka, izjavio je danas zamenik komandanta štaba samoproglašene Donjecke narodne republike Eduard Basurin.

Prema njegovim rečima, među ustanicima ima pet poginulih, dok je među civilima život izgubilo pet osoba, a 26 je ranjeno, preneo je Glas Rusije.

Nastavlja se granatiranje svih gradskih rejona. „Pojačana je vatra po čitavoj liniji fronta. Ukrajinska vojska nastavlja da dovlači tenkove i oklopnu tehniku“, kazao je Basurin.

PORAZ HUNTE KOD AERODROMA

Ukrajinska vojska doživela je novi debakl kod donjeckog aerodroma. Dva ukrajinska tenka i 14 vojnika uspeli su da se probiju do aerodroma i sukobe se sa borcima novoruskog bataljona „Slomali“ koje predvodi komandant Givi.

U napadu su uništena oba tenka, ubijeno je šest ukrajinaca a zarobljeno osam.

Zarobljenici su tvrdili da ih je komanda poslala da izvuku ukrajinske ranjenike i da nisu znali da je ceo aerodrom pod kontrolom snaga Novorusije. Oni su direktno naleteli na pozicije bataljona „Somali.“

Od 18. januara Ukrajinci su imali šest neuspešnih pokušaja da povrate kontrolu nad aerodromom.

 

KOMENTARI3 komentara

  1. s@Ša says:

    Treba već jednom završiti sa ukrima i izaći na Dnjepar i podjeliti zemlju pa nek onda vide do čega ih je Zapad doveo!

  2. Rasputin says:

    To im je sudbina samo rat se nece zavrsiti nikada ovo ce biti uvod u unistenje cele Evrope.

  3. Steva says:

    Rat bi se mogao zavrsiti za par sati a ne dana ,samo da se Evropa "osvesti" i otkaze poslusnost Amerima.Ameri su "uspeli",jer ovim ratom,slabe Evropu i Rusiju,a dokle ce sve to da traje,samo dragi Bog zna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *