Katolička crkva i HDZ štitili zločince 20 godina

Katolička crkva i HDZ štitili zločince 20 godina

26 juna 2013

Zagreb,08.06.2012 -Press konferencija premijera Zorana MIlanovica povodom smjene ministrice Mirele HolyHrvatski premijer Zoran Milanović optužio je danas Katoličku crkvu u Hrvatskoj i HDZ da su proteklih 20 godina štitili zločince.

On je odbacio kritike crkve i HDZ-a da hrvatska Vlada „štiti zločine“, jer je predložila Zakon o saradnji u krivičnim stvarima sa članicama EU, na osnovu kojeg Nemačkoj neće biti izručen Josip Perković, osumnjičen za ubistvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

„Četiri dana pre ulaska Hrvatske u EU optužuju nas da štitimo zločine“, rekao je Milanović i dodao da su oni koji optužuju Vladu „terali lisicu, ali će isterati King Konga“.

On je najavio da će hrvatska Vlada predložiti izmene Ustava o nezastarevanju političkih ubistava.

Milanović je dodao da će evropski nalog za hapšenje biti izglasan kako je i predložen, odnosno da će se ograničiti na period od 2002. godine, s ciljem zaštite ratnih veterana iz proteklog rata.“

Ako je bilo zločina, rešićemo ih sami“, rekao je Milanović.Komisija Hrvatske biskupske konferencije „Justicija et paks“ pozvala je Vladu da povuče Predlog zakona o saradnji u krivičnim stvarima sa članicama EU da „ne bi ušli u EU kao zaštitnici zločina iz komunizma“.

(Pressrs.ba – Banja Luka)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *