KATOLIČKI BISKUPI PODRŽALI HOMOSEKSUALCE: Oni imaju talente koje mogu da ponude Crkvi

KATOLIČKI BISKUPI PODRŽALI HOMOSEKSUALCE: Oni imaju talente koje mogu da ponude Crkvi

13 oktobra 2014

Catholic-BishopsKatolički biskupi pokazali su danas neviđenu otvorenost i prihvatanje načina živote katolika homoseksualaca i naveli da gejevi imaju talente koje mogu da ponude Crkvi i da bi oni trebalo da bude prihvaćeni u društvu.

Biskupi su na vanrednom sinodu nedosmisleno uzeli u obzir stav pape Franje, čiji je komentar o homoseksualcima „ko sam ja da sudim“, kako je navela agencija AP, „signal novog tona dobrodošlice“ homoseksualcima u Crkvu.

Istovremeno, ukazuje AP, pogledi biskupa takođe odražavaju i poglede običnih katolika, koji su, u odgovorima na upitnik Vatikana uoči sesije o porodici, odbacili učenje Crkve o kontroli rađanja i homoseksualnosti kao zastarele i irelevantne.

Biskupi su rekli da „homoseksualci imaju da ponude talente i kvalitete“, što je prvi put u suprotnosti sa 2.000 godina starom institucijom Katoličke crkve i njenog učenja da su homoseksulaci „suštinski poremećeni“, prenosi agencija.

Sesija biskupa o porodičnim pitanjima odvijala se iza zatvorenih vrata i do sada, nijedna odluke nije objavljena, ali ton izveštaja je bio takav da je ukazivao o skoro revolucionarnom prihvatanju, a ne osudi homoseksualizma, naveo je AP.

Vanredna sesija o porodici pokrivala je različite oblasti, između ostalih i pitanje ulaska u novi brak rastavljenih osoba, koje je ranije podelilo Crkvu zbog stava o svetosti braka, ali se čini se da je papa Franja sklon blažem pristupu u odnosu na dalju lojalnost dogmama.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mirsad Dizdarević says:

    Homoseksualci su prirodna reakcija na CELIBAT. Ali šta ta Katolička crkva neće sve učiniti da uveća svoje bogatstvo i moć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *