КАЗНА СЕ СПРЕМА: Зеленски тражи кривца за рат у Донбасу

KAZNA SE SPREMA: Zelenski traži krivca za rat u Donbasu

23 aprila 2019

Krivci za rat u Donbasu će biti kažnjeni, napisao je na svom blogu na portalu „Obozrevatelj“ član izbornog tima Vladimira Zelenskog Ivan Aparšin.

Prema rečima pristalica Vladimira Zelenskog, kažnjavanje krivaca za rat je predviđeno programom nove ukrajinske vlasti u sferi nacionalne bezbednosti i odbrane.„Istina o Ilovajsku, Debaljcovu, početku rata 2014. godine će biti otkrivena. Već u bliskoj budućnosti ljudi će saznati istinu. Niko nema nameru ništa da krije. Odgovaraće i zvanična lica koja su donosila odluke, a tamo ništa nisu uradila, ili su sedela skrštenih ruku“, napisao je on.

Aparšin je naglasio da takva kazna očekuje one koji su umešani u „predaju“ Krima Rusiji.

Ranije je sam Zelenski izjavio da će kad postane predsednik Ukrajine uraditi sve da se završi rat u Donbasu, ali bez upotrebe sile. Prema njegovom mišljenju, region se može vratiti pod kontrolu Kijeva uz pomoć pregovora u „normandijskom formatu“ i „informacionim ratom“. U isto vreme, političar se usprotivio davanju specijalnog statusa Donbasu i odbacio je ideju potpisivanja zakona o amnestiji za ustanike.

Pres-služba Zelenskog je naglasila da njegov štab ne priznaje referendum o ulasku Krima u sastav Rusije, ali da dijalog sa Moskvom smatra neizbežnim.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. slobo says:

  Pa glupani jedni sto prije zaboravite na Krim bolje po vas .Kako vi moislite da vratite krim od Rusije kad je Krim za Rusiju pitanje opstanka .Pa vi ste teske budaletine I ne vidite dalje od nosa .Kako da vam vrate nesto sto je uvijek bilo Rusko

 2. A akoM says:

  Zelenski-štab ne priznaje referendum o ulasku Krima u sastav Rusije?To je ok.Ali isto tako ni Putinov štab ne priznaje Hruščov samovoljni mimo demokratski poklon Krima Ukrajini!Što je još više ok!Dobro je što Zelenski misli mirno,politički,medijski,ekonomski itd.riješiti i teritorijalne probleme Ukrajine,a loše je što ne shvaća demokraciju koju zastupa!Krim može zaboraviti,a Donbas danas(a Harkov,Odesu,itd.sutra)možda može pridobiti,ali labavijim odnosom,a ne grubim centralizmom!Što mu nije dovoljno jasno da su zbog grubog centralizma propali i Austro-Ugarska,SSSR,Jugoslavija,a i EU je na tom putu!

 3. miros says:

  Izgleda da tek sada kod Ukrija dolazi ono vreme koje je bilo nekad u Bosni oznaceno kao >Sjase kurta da uzjase murta tako jedno ceo vek pa onda sjase murta da uzjase kurta i tako u krug jedno pet vekova pa tek onda bice mozda malo bolje.Gluvome ne vredi pevusiti na uvce a slepome ne mozes opisati lepotu pejsaza i visinu planina.e tako i ukrijima ne moze se objasniti da nema povratka na staro.Nek im je bog upomoc i sa ovim klovnom od coveka.Nek je prokleta Amerika i svo zlato sto sija.......¨!¨!!!

 4. samostalan says:

  Ovaj Zelenski strasno podseca na Natanjahua, prepotentan i bolesno agresivan. Krv nije voda.

 5. Samarjan says:

  Zelenski je marioneta, a njegov "izborni štab" je njegov gazda koji ga plaća - tajkun Kolomojski.Kolomojski je Jevrejin, kao i Zelenski, kao i Potrošenko, kao i...Čovek živi u Izraelu i želi da svoje snove pretvori u realnost- Hazariju od Ukrajine.Projekat kasni, pa se mora zbrda sdola, ako nemere ratnom tragedijom- onda komedijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *