Keljmendijev klan otima Kosovo i Metohiju

Keljmendijev klan otima Kosovo i Metohiju

11 maja 2013

keljmendiVojislav Ivanović otkriva kako klan Nasera Keljmendija etnički čisti Kosovo i Metohiju od Srba i Crnogoraca. Bandu predvodi Agron, Naserov brat od strica. U Vitomirici prisvojili 15 hektera tuđih imanja.
NARKO-klan Nasera Keljmendija, koji je stekao enormno bogatstvo švercom droge, aktivno učestvuje i u etničkom čišćenju Kosmeta od preostalih Srba i Crnogoraca. Njegov glavni zadatak je otimanje kuća i imanja od proteranih Pećanaca.

Jedna od žrtava je i Vojislav Ivanović iz Vitomirice, koji kao prognanik sa porodicom živi u Beranama. Na njegovo imanje, površine tri hektara i deset ari, nameračio se baš Naserov brat od strica Agron Keljmendi (53), značajna karika u švercu drogom i prebacivanju narkotika od Avganistana, preko Kosmeta do Zapadne Evrope.

Pre nego što je zaposeo moje imanje, koje želi da “kupi” bez para, a koje je vredno više od milion evra, Keljmendi mi je srušio kuću od 120 kvadrata u Vitomirici! Porušio je i betonsku ogradu do puta, dugu 43 metra. Sravnio je sa zemljom još dve kuće – mom bratu i majci, da bi otvorio put u dužini 750 metara – priča Ivanović za “Novosti”.

On je Vitomiricu napustio 1999. godine, 15 dana posle ulaska Kfora:

– Morali smo da se spasavamo, jer je njihov komandant kazao da nam ne garantuje sigurnost. Keljmendi je u međuvremenu otišao toliko daleko da je izvršio parcelizaciju naše zemlje i pripremio placeve za prodaju. Pet placeva je, čak, uspeo da proda, ali, ne može da ih prevede jer nema dokumentaciju.

– Juče sam se vratio iz Peći. Keljmendi i dalje nasipa put preko naše zemlje. Mi smo prošle godine tamo sejali žito, iako su oni pretili da će nas ubiti. Izabrao je tri najbolja imanja u Vitomirici i oteo 15 hektara najplodnije zemlje. Sud je doneo odluku o vraćanju zemlje, osudio ga na šest meseci zatvora, uslovno na godinu i 1.000 evra, ali on i dalje radi. Ne poštuje rešenje suda. SO Peć je donela odluku da mi se izgradi kuća od 62 kvadrata. Čekao sam izvođača tri dana. Keljmendiji su dolazili i pretili mi klanjem, ali sam izdržao. Stigli su izvođači radova i počeli sa gradnjom. Posle tri dana odustali su. Predsednik SO Ali Beriša mi je kazao da je izvođač radova dobio anonimne pretnje. Pitao sam ga ko vrši vlast u Peći – on ili anonomni komandanti? To ga je naljutilo, pa je ustao i napustio razgovor – priča Ivanović, čiji je predmet ležao dve godine u pećkom sudu.

– Niko nije smeo da sudi, dok nije doveden sudija Ljokaj iz Dečana. Na sudu je Agron kazao da je kupoprodaju imanja dogovorio sa mojim ocem. Kada sam predočio sudu da je moj otac mrtav već 40 godina, promenio je priču. Počeo je da tvrdi da se dogovorio sa mojim bratom. Tražio sam da pokaže ako ima išta potpisano, i da ću to priznati. Naravno, nije imao. Uz to, potpuno pogrešno je opisao mog brata. Na sudu sam tada rekao da hoću da prodam imanje, ali njemu ni po koju cenu. Sada niko ne sme da kupi naše, niti susedna imanja, jer se svi plaše klana Keljmendi.

KOSOVSKI ARKAN

AGRON kruži Metohijom i priča “da je on za Kosovo isto ono što je Arkan bio za Srbiju”. Otvoreno govori “da je pucao u Srbiju, najjaču državu u Evropi”. Kad sam otišao u KPS da se žalim na Keljmendije, njen komandir me “utešio” rečima “da se i njemu može desiti da ga ubiju kada izađe van”. Jasno je, dakle, da je klan Keljmendi, iako je Naser uhapšen, na Kosmetu deo “državnih” struktura – kaže Ivanović.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *