KERI PRIZNAO: Sankcije uopšte nisu uticale na Rusiju

KERI PRIZNAO: Sankcije uopšte nisu uticale na Rusiju

2 decembra 2014

John KerrySankcije Sjedinjenih država i Evropske unije nisu uticale na držanje i delovanje Rusije u Ukrajini – priznao je Džon Keri, na brifingu povodom susreta šefova diplomatija zemalja NATO do kojeg je došlo danas u Briselu.

„Da li su sankcije uticale na ono što čini Rusija u Ukrajini? Ne!” – naglasio je Keri.

Pritom je dodao da je za efekte sankcija „potrebno duže vreme”. To, kako je rekao, pokazuje dosadašnja istorija.

Za primer je naveo sankcije koje su u svoje vreme bile zbog aparthejda uvedene protiv Južne Afrike i sankcije koje su još na snazi protiv Irana (zbog njegovog atomskog programa).

Američki državni sekretar ponovo je optužio Rusiju za isporuke naoružanja Donjeckoj i Luganskoj Republici. Naglasivši da se radi o „stotinama jedinica vojne tehnike”, ukazao je:

„Nakon zaključivanja sporazuma u Minsku o prekidu vatre, Rusija je na istok Ukrajine poslala nekoliko stotina jedinica vojne tehnike, uključujući tenkove, oklopne transportere i tešku artiljeriju”.

Keri je u nastavku ustvrdio da „proruskim snagama” na istoku Ukrajine pomažu pripadnici ruske armije koji tim snagama obezbeđuju „komandno-štapsku podršku”.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. zuba zubic says:

    Da li je moguce, ukapirao pedercina, a laje pa laje, pa kevce, pa nikako da navuce Rusiju u otvoren rat, evo ti kurac slepkovicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *