КФОР НАПРАВИО ГРАНИЦУ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И КОСОВА: Руси упозоравају на опасан план ЗАПАДНИХ МОЋНИКА!

KFOR NAPRAVIO GRANICU IZMEĐU SRBIJE I KOSOVA: Rusi upozoravaju na opasan plan ZAPADNIH MOĆNIKA!

27 jula 2018

Vojnici KFOR u južnoj srpskoj pokrajini, koje je NATO pakt poslao da štite građane i budu statusno neutralna misija, prave granicu između Srbije i Kosova

Ovo tvrdi ruski „Komersant“, ugledni list blizak Kremlju, navodeći da vojnici zapadne vojne alijanse bez nadležnosti postavljaju i menjaju stare saobraćajne znakove i sve putokaze duž administrativne linije. Prema ovim informacijama, Albanci tvrde da je ovo početak definitivne demarkacije između Kosova i Metohije (?!?), dok su Srbi u pokrajini u neviđenom strahu!Sledeći uslov EU

Ovaj list piše da je KFOR iznenadnu akciju, bez bilo kakve prethodne najave ili saopštenja, započeo u selu Karačevo u opštini Kamenici, uprkos tome što se lokalno stanovništvo oštro usprotivilo.

„KFOR je postavio granicu između Kosova i Srbije u selu Karačevo, u opštini Kamenici. Prištinska štampa tvrdi da je to samo početak definitivne demarkacije između Kosova i Metohije i centralne Srbije, što će biti sledeći uslov koji će Evropska unija postaviti obema stranama“, navodi ruski „Komersant“.

Da se nešto zaista opasno ispod brda valja, indirektno je priznao i portparol KFOR Kvendron Kastrati, koji je u svojoj kontradiktornoj i nejasnoj izjavi čak upotrebio izraz „granica“!?!

– KFOR je samo zamenio znakove, jer su stari bili oštećeni i služili su kao putokaz za KFOR i UNMIK da je granica sa Srbijom blizu. KFOR ne iscrtava granice. Zamena znakova duž administrativne linije nema veze za iscrtavanjem granice, a lokalno stanovništvo bilo je zabrinuto zato što se to dogodilo bez najave… – pokušao je da objasni Kastrati ovu sumnjivu akciju.

I dok u vrhu vlasti juče niko nije želeo zvanično da komentariše ove navode, politikolog Aleksandar Pavić kaže da se čak i najmanji gestovi mogu protumačiti kao najava nečeg krupnog.

– Najvažnije je to što se animirala javnost, da se ne dogodi da se nešto što bi imalo trajne posledice dešavalo u mraku. Svakako da u KFOR glavnu reč vode oni koji podržavaju nezavisnost Kosova i oni će uvek koristiti priliku da mešetare. Ipak, pošto u NATO ima država koje se tome protive, važno je alarmirati na svaki gest koji se može protumačiti kao štetan za srpsku stranu ili protivan Rezoluciji 1244, za koju je komandant KFOR više puta rekao da je važeća. Po tom dokumentu, ne postoji granica između Kosova i Srbije – podvlači Pavić.

Sve više nervozni

Politikolog Jelena Vukoičić smatra da očigledno i na Zapadu i kod kosovskih Albanaca raste nervoza zbog činjenice da pregovori, odnosno pritisci na Srbiju, ne idu dinamikom koja njima odgovara.

– I ovu poslednju najavu o granici treba posmatrati u svetlu pritisaka na Beograd, kako bi se srpska strana primorala da pristane na ultimatum u što kraćem vremenskom periodu. Pritisci će se povećavati s obzirom na to da sve više zemalja povlači ili razmišlja da povuče odluke o priznanju Kosova i da nema novih priznanja. Vreme ne ide naruku Zapadu i Prištini – zaključuje Vukoičić.

(Informer)

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Lele, Rusi upozoravaju, idi begaj, provaljeni ste.

 2. test01 says:

  Tu granicu je napravio AV posto je ugasio sve institucije i poluge RS na teritoriji KiM. Usput je ukinuo i Srpsku policiju na KiM. Tzv predsednik koji Ustav koristi samo u toaletu (zna se za sta)!

 3. Kulak says:

  Jasno je da će se Putin i u vezi ovog pitanja posavetovati sa predstavnicima jakog židovskog lobija u Moskvi.Ili tako ili nikako.

 4. Miraš says:

  Naglašavaju i jačaju unutrašnje granice da bi ih pretvorili u spoljne granice, jedan potez pravi natovski atlantistički KFOR, drugi potez napraviće njihova atlantistička EU, a treći će napraviti Srbija tako što će sve to prihvatiti. Ovo je jedan od očiglednih dokaza da Balkan jeste ZAPADNI jer Zapad sve više ovde gazduje. Medjutim Srbija nije samo objekt u svemu tome nego je i opasan kolaborant sa tim istim Zapadom i tu je najveći problem. Konkretno Srbija ne menja znakove duž administrativne granice, ali u Briselu tako izgleda da na sve uslove pristaje, ne čudi da za domaću javnost nema javnih snimaka sa tih sastanaka u Briselu. .... Povodom: Prištinska štampa tvrdi da to što vojnici KFOR rade (prave granicu izmedju KIM tj. Kosova i centralne Srbije) samo je početak definitivne demarkacije između Kosova i Metohije i centralne Srbije, što će biti sledeći uslov koji će Evropska unija postaviti obema stranama“, navodi ruski „Komersant“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *