КФОР упао у СРБИЈУ!

KFOR upao u SRBIJU!

22 februara 2019

GLAVNIM putem koji od Raške vodi ka Kopaoniku, na nekoliko stotina metara od nekadašnjeg punkta srpske policije u mestu Rudnica, nalazi se selo Mure. Pripada opštini Raška, ali to nije smetalo tzv. kosovskim policajcima da, krajem prošle nedelje, mimo svih pravila i dozvola, pređu administrativnu liniju i zaplene kamion natovaren mlečnim proizvodima.

Blatnjavim makadamskim putem krećemo ka centru sela u kojem ima oko 20 kuća. Februarsko sunce izvelo je na obližnju njivu Slavka Petrovića koji traktorom ore. Vredne ruke čvrsto drže volan mašine koja prevrće grumenje zemlje. U pogledu, koji doseže daleko u daljinu ka Kosmetu – zebnja.– Iako ja ovu administrativnu liniju ne doživljavam kao bilo kakvu granicu, jer smatram da je i sa ove i sa one strane Srbija, poslednji upad Albanaca uneo je uznemirenje među žitelje. Bojim se da, kao što su u četvrtak zaplenili kamion, mogu da dođu ponovo i kažu ovaj traktor vam uzimamo. Mogu da dođu i iz garaže da mi isteraju mašine – govori za „Novosti“ Slavko.

On podseća da se i ranije dešavalo da i pripadnici Kfora nenamerno pređu zamišljenu liniju, ali nikada nisu izvodili bilo kakvu akciju na teritoriji centralne Srbije.

– Ja se sa svojom porodicom bavim stočarstvom i obrađujem zemlju koja je i sa jedne i sa druge strane administrativne linije, pa mogu da kažu da ilegalno prelazim granicu za šta je zaprećena kazna od 250 evra – nastavlja Slavko.

Na svoju odgovornost krećemo dalje u pravcu linije razgraničenja, spremni da budemo uhvaćeni u „ilegalni prelazak granice“. Na nekoliko desetina metara od Slavkovog imanja pronalazimo u blatu tragove kamiona koji je kosovska carina zaplenila. Slobodnom procenom određujemo da je mesto sa kojeg su odvezli kamion jasno i nedvosmisleno na teritoriji centralne Srbije, jer su betonske piramide koje označavaju administrativnu liniju udaljene više stotina metara u pravcu Kosmeta.

(Novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    U Srbistan upada svako ko želi,a neće i nije samo onaj ko žuri na autobus! Ništa čudno......,prepoznali kukavičluk pa ga zavaljuju Srbistanu do balčaka! A i treba!

  2. samostalan says:

    Mogu da rade sta hoce, sve po ugovorima koji su potpisani jos od vremena Tadica. Okupacija je po zakonu. Cudi me da nisu dosli tenkom u Beograd po burek.

  3. test01 says:

    i izdajnicka vlada ni da pisne! Teroristi slobodno ulaze i pljackaju sto hoce....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *