КФОР ВЕЖБА НА КОСОВУ – хеликоптери, возила и трупе на рутама

KFOR VEŽBA NA KOSOVU – helikopteri, vozila i trupe na rutama

12 januara 2019

Kfor je večeras putem društvenih mreža najavio održavanje vežbe na Kosovu, u koju će biti uključeni i helikopteri, ne navodeći kada će vežba biti održana.

„Kfor će obaviti vežbu raspoređivanjem trupa duž raznih ruta na Kosovu. Vežba će uključivati helikoptere i vozila i cilj joj je poboljšanje saradnje između jedinica Kfora, kao i održavanje njihove spremnosti. Kfor redovno vežba kako bi bio spreman da ispuni sopstveni mandat“, piše u saopštenju Kfor objavljenom na Fejsbuku.Uz saopštenje je objavljen i video-snimak neke od prethodnih vežbi gde se, uz dramatičnu muziku, vide pripadnici Kfora kako probijaju barikade na putevima i punoj opremi za razbijanje demonstracija suprotstavljaju se izgrednicima, trče kroz plamen od bačenih „molotovljevih koktela“, patroliraju u borbenim vozilima i helikopterima, kao i kako ovim letelicama spasavaju ranjenike.

Kfor je ranije ove nedelje odložio zbog vremenskih prilika trodnevnu vežbu koja je trebalo da otpočne u sredu i traje do danas.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Za svih 20 godina boravka na okupiranoj srbskoj teritoriji,ova američko-izraelska horda nisu nikoga uspeli zaštititi,sem svoje interese(ogromne privilegije i plate naravno)! Mrdnuli prstom nisu u pogromu Srba 2005.godine ,od strane kozoHebaca!

  2. Deda Micko says:

    Da bog da se vratili kucama u sanduku, deca da vas ne prepoznaju. Ozraceni radijacijom Vaseg duhovnog pape, siledzije Klintona i njegove cionisticke bratije.

  3. Miraš says:

    Kosovo su otcepili Bil Klinton, Madlen Olbrajt i CIA, i to je bio veoma prljav proces. Srbija treba slobodno da odlučuje o svemu, pa i o svojim saveznicima, a Rusija jeste vaš tradicionalni saveznik. Srbija ne treba da dozvoli da joj saveznike biraju Brisel i Vašington - poručuje Frederik Vilijam Engdal ugledni američko-nemački nezavisni autor, novinar, istraživač geostrateških ekonomskih pitanja i dobar poznavalac istorije Balkana. ... - Raspad Jugoslavije i rat kreirala je i finansirala administracija Džordža Buša u saradnji sa MMF-om i američkim Kongresom. CIA je tajno dovela mudžahedine Osame bin Ladena da ovde vode rat. Malo ljudi zna pozadinu svega toga. Po mom mišljenju, pokojni predsednik Buš i njegov prijatelj Klinton i Madlen Olbrajt snose najveću odgovornost za ono što se desilo. Klinton i Olbrajtova trebalo je da budu izvedeni pred Haški sud.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *