КФОР ЗАДАО ТЕЖАК УДАРАЦ Влади Србије

KFOR ZADAO TEŽAK UDARAC Vladi Srbije

4 oktobra 2018

Glavni portparol Kfora Vinćenco Graso izjavio je da predsednik Kosova Hašim Tači ima pravo da se kreće svuda po Kosovu, bez ikakve dozvole.

Graso je to izjavio govoreći o nedavnoj poseti Tačija jezeru Gazivode, koja je dodatno zategla odnose između Beograda i Prištine, a tom prilikom je naglasio i da tada nije bilo nikakvog incidenta, hapšenja ili vojne operacije.“Mi potvrđujemo da nije bilo nikakvog incidenta, nikakvog hapšenja, nikakve vojne operacije, i nikakvog napada na bilo koga… Tači je posetio to područje i tokom posete ga je pratio tim za zaštitu važnih ličnosti Kosovske policije”, rekao je Graso za sajt Demostat, komentarišući nedavnu posetu kosovskog predsednika Hašima Tačija Gazivodama i napetost koju je ta poseta izazvala.

Graso je potvrdio da Kfor nije bio unapred obavešten o poseti, ali je rekao da je “gospodin Tači, kao najviši lider institucija Kosova, slobodan da se kreće svuda po Kosovu”.

“Kosovska policija ne mora da pita za bilo kakvu dozvolu da ide na sever Kosova, stoga, oni nisu prekršili nikakvo pravilo”, rekao je Graso.

Graso je dodao da je situacija na Kosovu mirna i pod kontrolom i naveo da Kfor poziva sve strane da smanje tenzije na najniži nivo.

Dodao je da su srpski predsednik Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Ivica Dačić u pravu kad kažu da je Kosovskim snagama bezbednosti potrebna dozvola Kfora da idu u severni deo Kosova, ali je naveo da “ni Kosovske snage bezbednosti niti bilo kakva paravojska ni specijalne jedinice nisu pratile Tačija, kako su to pojedini mediji izvestili”.

“Nakon što je gospodin Tači napustio to područje, neke blokade bile su podignute u Zubinom Potoku, bez ikakvog očiglednog razloga. Kfor nije intervenisao, jer blokade nisu predstavljale nikakvu opasnost za bezbednost i slobodu kretanja, dok su u međuvremenu jedinice Kfora bile uključene u nadziranje velikog protesta u Prištini, kojem je prisustvovalo oko 13.000 ljudi”, rekao je portparol Kfora.

(Beta)

KOMENTARI7 komentara

  • Dane Radakovic says:

   kfor ce ocistiti srbiju od srba dok su srs i vucic na vlasti

 1. Ivan Grozni says:

  Na nasu veliku zalost opet nas drze u opsadnom stanju. Ako nisu izbori onda je "pretnja miru i stabilnosti".Skretanje peznje od zatezanja kaisa.

 2. Lazar says:

  A šta da se očekuje od kfora i natoa? Sve je to debil do debila. Vidite samo na šta im najviši državni rukovodioci liče...

 3. Barakuda says:

  Tači je to djelom i pokazao, ali zato AVAV mora tražiti "međunarodnu" dozvolu da psjeti dio svoje države !

 4. Vladimir says:

  Vrag je odneo šalu.. Srpski narod će morati sam da se organizuje u odbrani svoje teritorije.

 5. deda mraz says:

  Tacno Vladimire jer od komunistickih vazala nema vajde i ovaj jad od ovoga bosnjaka sto nam je predsednik ne mozes nista ocekivati osim da siptarima pravi drzavu i to vise ne krije a ovi fasisti iz ovoga KFOR-a salju Srbima jasnu poruku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *