КИЈЕВ ГОМИЛА ВОЈНУ ТЕХНИКУ у насељена места у Донбасу

KIJEV GOMILA VOJNU TEHNIKU u naseljena mesta u Donbasu

18 aprila 2021

Ukrajinska vojska je dopremila oko 150 jedinica naoružanja i tehnike u naseljena mesta koja kontroliše Kijev na liniji razdvajanja u Donbasu, saopštili su predstavnici samoproglašenih republika.

Oružane snage Ukrajine su postavile 133 protivtenkovske mine kod Merinke, blizu Donjecka i Dolomitnova, kod Gorlovke, u neposrednoj blizini kuća i puteva, izjavio je portparol policije Donjecke narodne republike.U Luganskoj narodnoj republici su ranije izbrojali 23 jedinice naoružanja u predgrađima, između ostalog tri borbena pešadijska vozila BMP-2.

U februaru ove godine došlo je do zaoštravanja situacije na istoku Ukrajine. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

U Donbasu su na snazi dodatne mere za osiguranje primirja koje predviđaju: potpuni prekid vatre, zabranu raspoređivanja naoružanja u naseljenim mestima i upotrebu dronova.

Kontakt grupa za rešavanje situacije je od početka 2014. godine usvojila tri dokumenta kojim se preporučuju koraci za deeskalaciju konflikta, ali borbe se i dalje nastavljaju.

KOMENTARI5 komentara

 1. M says:

  I dobar čobanac se dugo kuha!

 2. E.Lirsch says:

  Jos samo malo pa ce "car" da slavi POBEDU. Kremaljske jajare ne znaju sta rade vec punih pet godina. Cekali su i jos uvek cekaju da im mecka i u kucu udje. Kasnije ce Lavrov na "pregovore" Zalosna slika Rusije, tuzna bedna.

  • Archelay says:

   Vi Lirich-e,ne brinite.Isti taj Zapad pre 70 godina mislio kao Vi.Ali iz zemlje su nikle kacuse i,gotovo.Sta ce sada da iz zemle da izadze,to samo Bog zna.

 3. Isukrst of evil says:

  Odstreliti sve te judeokatolicke parazite!

 4. M says:

  Izgleda se vatrena igra sve jače valja niz brdo...!S obje strane!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *