„KИЈЕВ ЈЕ ПРЕД НЕИЗБЕЖНИМ ПОРАЗОМ“ – Бивши Трампов саветник објаснио генијалност руске тактике у Украјини

„KIJEV JE PRED NEIZBEŽNIM PORAZOM“ – Bivši Trampov savetnik objasnio genijalnost ruske taktike u Ukrajini

27 aprila 2022

Bivši pukovnik američke vojske, bivši savetnik Trampove administracije Daglas Mekgregor rekao je da je ruska vojska, zahvaljujući svojoj strategiji, od samog početka specijalne operacije lišila inicijativu ukrajinskim trupama, što će neminovno dovesti do poraza Kijeva.On je napomenuo da su ruske snage uradile ono što Zapad nije očekivao od njih, naime, izvršile su ofanzivu duž fronta dužine do 800 milja. Ovo je usporilo specijalnu operaciju, ali nije omogućilo Kijevu da organizuje kontraofanzivu.

– Ukrajinske snage su bile prinuđene da se presele u naselja ili da se povuku u utvrđenja izgrađena na jugoistoku Donbasa. Dakle, početna faza sukoba pružila je Moskvi trajnu inicijativu i osudila Kijev na neizbežni poraz – rekao je Mekgregor u intervjuu za špansko izdanje El Mundo.

On je takođe napomenuo da je ofanziva podržana raketnim napadima ruskih vazdušnih, kopnenih i pomorskih snaga, koji su uništili ukrajinsku komandu i kontrolu.

Istovremeno, ruska vojska je izbegla kolateralnu štetu i gubitke među civilnim stanovništvom tokom identifikacije, izolacije i poraza ukrajinskih kopnenih snaga, dodao je ekspert.

KOMENTARI12 komentara

 1. Kostakos says:

  Polako. Ne treba se dan hfaliti pre vece. Ceo zapad pomaze Ukr., a Rusija je sama. Nadam se da Rusija nece biti slomljena. Daj Boze mir i pamet, mnogo pamet. Sad Ukrainci nece da cuje za neutralnost, primirje. Odugovlacaju dok se ojacaju.

 2. milirorad5 says:

  mnogi prde kako su rusi pukli ali je činjenica da su i u komandnom i u strateškom i u borbenom segmentu nadmašili ukre,dodajte na to vatrenu dominaciju i ukri stvarno od prvog dana nemaju šanse,jer stalno izbegavaju direktan sukob sa ruskim glavnim snagama i zabijaju se u bunkere.Čista statika protiv projekcije sile i manevra,ukri MORAJU da izgube u takvoj bitci jer je taktika koju koriste pogrešna.Doduše da su imali mozga ne bi ni pokušali rat protiv rusije ako enmaju mogućnost manevra ali su ih gazde izgleda ubedili kako su mnogo moćni i pametni,koja navlakuša neverovatno.Rusia su NATO-u pokazali kako izgleda moderan manevarski oklopni rat,i što je najvažnije rusi su im pokali da čak i bez nadmoći u vazduhu oni mogu d vode takve operacije uspešno,to je momejnat od koga se smrzavaju jaja NATO generalma i sratezima,pošto oni ozbijno računaju na doprinos i učinak vazdušne ofanzive,njihova cela strategija manevra se temelji na tome.Ako to ne uspeva i oni bi kao i ukri sedeli po kućama i čekali svoj red da ih rusi pokupe.Najveći problem rusima su civilmne žrtve,i izbegavanje toga,to ih je izložilo i koštalo ljudstva i vremena.To ih je učinilo VIDLJIVIM ukrajinskoj vojsci inače bi oni bili kao fantomi za ukre i to na potpuno otvorenoj ravnici.Ovi ne bi znali odakle ih biju ni gde će se pojaviti kada bi rusi zanemarili opasnost za civile koje su ZATO i namerno ukri ostavili u zoni borbenih operacija.Definitivno koriste stanovništvo kao živi štit.Čist državni terorizam je to kad neko ne želi da EVAKUIŠE sopstvene cvile iz gradova koji su sigurno ili će sigurno biti u zoni borbi i još im PODELI nedovoljno i ne adekvatno oružje sa kojim realno ništa ne mogu da urade sem da poginu bezveze.

 3. Karital says:

  Kakav Mc Gregor!Da je ostao Tramp na čelu SAD, rusi bi već bili u Berlinu.Ovako im slijedi bolan poraz u Ukrajini.

  • Varjag says:

   Alchajmer klub će im doć glave?

  • padre says:

   Ovako si mali Perica zamišlja Rusiju!Šta će Rusima Berlin, bili su tamo,bili su svojevremeno čak i u Parizu, pa su videli, da to i nije bog zna šta, pa su se vratili u svoju majku Rusiju!

   • Karital says:

    Kakvi Rusi!!Bez Ukrajinaca su nitko i ništa kad se ratuje.Fašiste su porazili Bjelorusi i Ukrajinci.Ukoliko se ne umiješaju Bjelorusi...ruski ratni stroj je kaput u Ukrajini.

    • Za Srbiju says:

     Samo je zombi slep kod očiju i gluv kod ušiju.

  • Z - Odessa next says:

   Boli te vatikaneru kad ti istinu o vašoj propasti najavljuje tvoj kaubojski gazda?

 4. Luka says:

  Sve ide kako treba i po planu Da je brze i "bolje" ja bih bio veoma zabrinut da su im zapadne hijene namestile klopku, a oni nrsmotreno uleteli u mju. Samo jos malo strpljemja, pa ce svet odahnuti.

 5. XXX says:

  Karital me odusevljava! Priznajem da ne mogu da prokljuvim da li je provokator ili je jednostavno glup. Ipak ce prije biti prvo.

  • Apis carnica says:

   Da katulici vole knjige, ali samo kada gore. Nikada svoje suditi, šta je pravda boli te briga. Jadni krvati kako vas je Ozna karala, a opet vas puno svrbi. Smrt fašizmu! Živel OF!

  • Z - Odessa next says:

   Glupi bosanski KROmanjonac, oni imaju IQ 40.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *