KIJEV KRENUO SA ZLOČINIMA: U ambulantnom vozilu ubijeno 35 osoba

KIJEV KRENUO SA ZLOČINIMA: U ambulantnom vozilu ubijeno 35 osoba

27 maja 2014

27UKRAINE-master675Najmanje 35 osoba je poginulo kada je iz raketnog bacača pogođen kamion, kom su iz oblasti aerodroma u Donjecku, transportovali ranjeni, javlja Raša tudej.

Guverner Donjecke oblasti Pavel Gubarev objavio je na Fejsbuku da je kamion bio obeležen kao ambulantno vozilo, da je na sebi imao zastavu hitne pomoći, i dodao da je u napadu ranjeno još 15 osoba, prenosi Itar tass.

„Hunta je konačno i neopozivo krenula u zločin protiv čovečnosti. Bitka se nastavlja kod Putilovog Mosta. Pripadnici Desnog sektora ispaljuju minibacačke granate na sve što se kreće. Mnogo je civilnih žrtava.“, napisao je Gubarev na stranici. On je dodao da je u Donjecku pucano na kamion koji je prevozio ranjenike Istočnog bataljona. „Kamion je imao zastavu službe medicinske pomoći“, prenosi Itar-tass.

Kako je navela ruska agencija, pres-služba samoproglašene Donjecke Republike nije potvrdila ove informacije.

Prema ranijim izveštajima agencija, snage samoodbrane Donjecka uspele su da uspostave kontrolu na međunarodnom aerodromu u Donjecku, gde je jedna osoba ubijena, a dve povređene.

Borba za aerodrom trajala je oko tri sata i bila je žestoka i dramatična.

Sve se ovo dešava samo dan posle održavanja predsedničnih izbora, na kojima je za novog šefa države izabran oligarh Petro Porošenko.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *