KIJEV PRETI: Rusijo, odgovorićemo vojskom ako nastavite

KIJEV PRETI: Rusijo, odgovorićemo vojskom ako nastavite

21 marta 2014

yatsenyuk_ukraine_acting_pm_2014_3_13Ukrajina će odgovoriti vojnom akcijom, ako Rusija pokuša da pripoji istočni deo zemlje, poručuje predsednik privremene vlade u Kijevu Arsenij Jacenjuk.

„Želi da zvanično upozorim Rusiju: odgovorićemo odlučno, uključujući oštre vojne mere, na svaki pokušaj ruske vojske da otima Ukrajinu, da pređe granice ili pripoji istočni ili druge regione“, rekao je, kako je objavljeno na veb sajtu vlade, Jacenjuk u Briselu, prenosi AFP.

Jacenjuk je, ranije danas u intervjuu za Rojters, rekao da ruski predsednik Vladimir Putin želi da destabilizuje ukrajinske predsedničke izbore u maju i da se priprema se moguću vojnu akciju u Istočnoj Ukrajini.

Po Jacenjuku, Putin želi da u Ukrajini izazove provokacije, a da potom pošalje vojne snage da bi zaštitile manjinu koja govori ruski. Sam ruski predsednik, međutim, demantuje takav scenario.

Na samitu u Briselu, koji se održava danas i sutra, lideri EU će razmotriti načine da se poveća pritisak na Rusiju povodom situacije u Ukrajini i da se pomogne ukrajinskoj posrnuloj privredi.

KOMENTARI2 komentara

  1. velimir says:

    SAMI STE ZAKUVALI SAD TRPITE NACISTI.

  2. LJuba says:

    Sada će Ukrajina da vidi štaje pomoć EU mi u Srbiji najbolje znamo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *